Remedii naturiste pentru tratarea si prevenirea urticariei

Remedii naturiste pentru tratarea si prevenirea urticariei

Urticaria reprezinta o afectiune alergica manifestata prin umflaturi pe piele, mancarime si iritatie. Leziunile de culoarea rosie pot aparea pe fata, pe gat, pe limba, pe urechi, iar iritatiile pot sa dureze pana la cateva zile.

Urticaria poate fi cauzata de alimente (alune, ciocolata, peste, rosii, oua, capsuni proaspete, soia, lapte), medicamente, infectii cronice, latex, muscaturi de insecte sau diferite boli (tulburarile hormonale si tumori maligne).

Principalele simptome ale urticariei sunt umflaturile rosii, de dimensiuni diferite, de la nivelul pileii, ce pot aparea in orice parte a corpului, aceasta afectiune manifestandu-se prin mancarimi si senzatie de arsura.

Iata 10 metode naturiste pentru tratarea si prevenirea urticariei:

1. Compresele reci calmeaza si reduc simptomele urticariei, deoarece temperatura scazuta contracta vasele de sange si blocheaza eliminarea histaminei, reducand mancarimile, inflamatia si senzatia de arsura. Aplicati comprese cu cuburi de gheata pe zona afectata, timp de 5-10 minute, o data la cateva ore sau faceti dusuri sau bai reci, pentru a diminua simtomele neplacute. Atentie, insa, nu aplicati niciodata gheata direct pe piele.

2. Otetul de mere este un remediu eficient impotriva urticariei, care lupta impotriva infectiilor bacteriene si virale, ce pot agrava urticaria. Adaugati 1-2 cani de otet de mere in apa din cada si faceti baie in aceasta solutie cate 15-20 de minute pe zi sau consumati zilnic doua pahare de apa cu o lingurita de otet de mere nefiltrat si o lingurita de miere.

3. Bicarbonatul de sodiu reduce senzatia de mancarime si umflaturile cauzate de urticarie, prevenind iritatiile. Preparati o solutie dintr-o parte de bicarbonat si 3 parti de apa si aplicati-o pe zona afectata, timp de 1-2 minute, clatind-o apoi cu apa calduta.

4. Fulgii de ovaz prezinta proprietati antiiritante, antiinflamatorii si calmante, care diminueaza senzatia de mancarime si umflaturile, ajutand pielea sa se vindece mai rapid. Adaugati 2 cani de fulgi de ovaz intr-o cada cu apa calduta si faceti baie timp de 15-20 de minute, o data sau de doua ori pe zi.

5. Aloe Vera este un alt remediu eficient impotriva urticariei, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antimicrobiene. Gelul de aloe reduce roseata, umflaturile si mancarimile, daca este aplicat pe acestea, deoarece este un calmant natural. Scoateti gelul proaspat dintr-o frunza de aloe vera si aplicati-l pe zona afectata, lansandu-l sa actioneze timp de 20-30 de minute, clatiti-l apoi cu apa calduta si repetati operatiunea de 2-3 ori pe zi, pana cand simptomele dispar.

6. Busuiocul detine proprietati naturale antihistaminice, fiind un tratament natural ideal impotriva urticariei acute. Faceti ceai din busuioc si puneti-l la racit timp de 30 de minute in frigider si spalati zona afectata cu acesta, de 2-3 ori pe zi, pentru a calma simptomele.

7. Menta este o planta ce diminueaza simptomele urticariei, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, antiseptice, analgezice si calmante. Consumati de 2 ori pe zi cate un pahar de ceai cald de menta sau aplicati ceaiul rece, pe zona afectata, de cateva ori pe zi.

8. Lemnul dulce este eficient in tratarea simptomelor urticariei, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, ce ajuta la reducerea umflaturilor si a mancarimii. Consumati de doua ori pe zi cate o cana de ceai cald de lemn dulce, indulcit cu miere sau aplicati gel de lemn dulce pe zona afectata, de cate ori pe zi. Evitati acest remediu daca sunteti hipertensivi, suferiti de edem sau luati diuretice.

9. Turmericul este un alt remediu naturist, ideal pentru tratarea si prevenirea urticariei, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii, antihistaminice si antioxidante. Consumati de 2 ori pe zi cate o cana de ceai de turmeric.

10. Alaunul este un remediu eficient in tratarea urticariei, datorita proprietatilor astringente si antiseptice, ce ajuta la reducerea durerii si a umflaturilor, prevenint aparitia infectiilor. Puneti o lungurita de pudra de alaun intr-o cana de apa calda si spalati zona afectata cu aceasta solutie, de 2-3 ori pe zi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Abraziunile sau juliturile sunt rani cauzate de daune superficiale la nivelul pielii, nu mai adanc decat epiderma,...
In termeni medicali petele albe de pe piele poarta denumirea de vitiligo. Acestea pot aparea in diferite...
Citeste prospectul medicamentului Romergan, solutie injectabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...