Remedii pentru prevenirea sau intarzierea simptomelor Alzheimer

Remedii pentru prevenirea sau intarzierea simptomelor Alzheimer

Alzheimer este o boala cronica si progresiva la nivelul creierului, care descompune si distruge celulele cerebrale si neuronii care le conecteaza.

Boala se agraveaza in timp si reprezinta o forma de dementa, cauzand pierderi de memorie, tulburari comportamentale si mentale.   

Cauzele exacte ale Alzheimer nu sunt cunoscute, insa expertii sustin ca exista 3 factori majori de risc: varsta, istoricul bolilor in familie si genetica, femeile fiind mult mai predispuse la aceasta boala, decat barbatii.

Simptomele timpurii ale acestei boli sunt pierderile de memorie. In timp, oamenii care sufera de Alzheimer incep sa aiba probleme de intelegere, in vorbire, la citit si in scris si intampina dificultati in activitatile de zi cu zi. Alte simptome ale acestei boli includ: depresia, anxietatea, toanele, irascibilitatea, schimbarea obiceiurilor de somn, izolare sociala si neincredere in cei din jur.

Nu exista niciun remediu pentru Alzheimer, insa aceasta boala poate fi prevenita si simptomele sale pot fi intarziate, facand niste schimbari in stilul de viata si in alimentatie si folosind niste remedii naturiste simple.

Iata 10 remedii pentru prevenirea sau intarzierea simptomelor Alzheimer:  

1. Uleiul de cocos organic, presat la rece, nehidrogenat si virgin ajuta la prevenirea Alzheimer-ului si a altor boli cerebrale. Este indicat sa consumati zilnic 1-2 lingurite de ulei de cocos, in mod regulat si sa-l folositi la gatit.

2. Vitamina B12 ajuta functiile neurologice si diminueaza pierderile de memorie. Este indicat consumul de alimente bogate in aceasta vitamina, precum carnea, pestele, carnea de pasare, ouale, laptele, branza, fasolea uscata, avocado si laptele de soia. De asemenea puteti lua suplimente de vitamina B12, cu acordul medicului.

3. Scortisoara este eficienta in prevenirea si intarzierea simptomelor Alzheimer, deoarece inhiba formarea fascicolelor de proteine tau, ce afecteaza neuronii persoanelor care sufera de aceasta boala si interfereaza cu memoria si celelalte procese cognitive. Acest remediu ajuta, totodata, la mentinerea sub control al glicemiei in cazul bolnavilor de diabet, ce sunt predispusi la Alzheimer. Este indicat sa consumati scortisoara in ceai, cu cereale, fulgi de ovaz, in prajituri, salate de fructe sau smoothie-uri. Atentie, insa, deoarece scortisoara consumata in exces este toxica pentru ficat.

4. Migdalele reprezinta o sursa importanta de vitamina E, ce incetineste progresul bolii Alzheimer si contin acizi grasi Omega-3, care imbunatatesc memoria. Totodata, acest remediu ajuta la buna functionare a sistemului nervos, care controleaza functiile cognitive. Consumati o mana de migdale prajite in fiecare zi, pentru a preveni aparitia Alzheimer.

5. Turmericul contine curcumina, un antioxidant si antiinflamator, ce incetineste progresul Alzheimer si imbunatateste circulatia snaguina la nivelul creierului, un lucru foarte important pentru functia cognitiva. Consumati zilnic un pahar de lapte cald cu o lingurita de turmeric, indulcit cu miere sau adaugati acest condiment in mancare.

6. Acizii grasi Omega-3 din peste, nuci, fasole, ulei de masline si dovleac ajuta la intarzierea simptomelor Alzheimer si a bolii in sine, deoarece impiedica extinderea leziunilor cerebrale, cauzate de aceasta.

7. Agrisele previn Alzheimer-ul, datorita continutului bogat de vitamina C si de antioxidanti puternici, ce imbunatatesc functionarea sistemului nervos central. Puteti consuma aceste fructe ca atare sau sub forma de suc.

8. Ginsengul indian (sub forma de supliment alimentar) este benefic pentru creier si are un efect pozitiv asupra bunei functionari a functiei cognitive (gandire, concentrare si memorie) si a celei psihomotorii. Aceasta planta are rol antioxidant si antiinflamator, prevenind boala neorogenerativa numita Alzheimer.

9. Brahmi este un tonic cerebral, cu continut ridicat de antioxidanti, ce protejeaza creierul, imbunatateste functia cognitiva a persoanelor in varsta si a celor bolnave de Alzheimer. Este indicat sa consumati 1-2 lingurite de suc de frunze de brahmi, de doua ori pe zi.

10. Exercitiile fizice regulate (mersul pe jos 30 de minute, 5 zile pe saptamana si inotul, jogging-ul, alergatul, mersul cu bicicleta, de cate ori pe saptamana) ajuta la impiedicarea declinului cognitiv, generat de Alzheimer, deoarece au un efect neuropsihologic pozitiv, ce ajuta la buna functionare a creierului, la persoanele in varsta. Un stil de viata activ si sportiv, poate reduce riscul aparitiei dementei sau a Alzheimerului la batranete.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Rivastigmine Hexal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Rivastigmine Hexal...
Citeste prospectul medicamentului Rivastigmine Actavis si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Rivastigmine Actavis...
Citeste prospectul medicamentului Donepezil Nucleus, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...