Afla cum iti poti mentine sanatatea in timpul sarcinii

Afla cum iti poti mentine sanatatea in timpul sarcinii

Sanatatea este foarte importanta pe toata durata sarcinii, atat pentru mama, cat, mai ales, pentru fat.

Iata, asadar, cum va puteti mentine sanatatea, daca asteptati un copil:

- Atentie la cantitatea de mancare consumata. Fatul isi ia toti nutrientii necesari, din ceea ce mananca mama. Multe femei au in timpul sarcinii pofte pentru anumite mancaruri, lucru absolut normal, atata timp cat nu consuma un anumit tip de mancare in exces. Este important ca mamele sa consume mancaruri variate, in cantitati sanatoase, pentru ca fatul sa fie expus unor nutrienti, ce ajuta la dezvoltare. Insa, daca mancati prea mult, exista riscul sa vi se faca rau atat voua, cat si fatului. Evitati, asadar, sa va indopati si mancati doar atunci cand va este foame.

- Acordati o atentie sporita consumul de vitamine. Medicul va va prescrie, cu siguranta, vitamine prenatale, deoarece acestea sunt foarte importante in timpul sarcinii. Daca aveti o dieta mai restrictiva, vitaminele vor ajuta si mai mult la buna dezvoltare a fatului. Vitamina D, in special, ajuta la dezvoltarea intrauterina si reduce riscul aparitiei diabetului de tip 1, in cazul fatului. 

- Incercati sa va relaxati si sa va bucurati de sarcina, cat mai mult posibil. Este bine sa evitati stresul, mai ales daca lucrati pe perioada sarcinii, deoarece, astfel, veti putea fi fericite si linistite. Mamele stresate pot intampina dificultati in producerea de lapte matern, tind, adesea, sa nu aiba o alimentatie adecvata si benefica fatului si intampina dificultati in pregatirea unui mediu adecvat pentru cresterea copilului.

- Consumati mult lapte, pentru un aport de vitamina D si pentru intarirea dintilor si a oaselor. Necesarul zilnic de calciu, in timpul sarcinii este de aproximativ 1000 mg. Puteti de asemenea consuma si iaurt, branza, peste gras si oua si sa stati la soare, pentru a va lua necesarul de vitamina D.

Asigurati-va necesarul de acid folic, care ajuta la dezvoltarea coloanei fatului si asigura o buna sanatate cerebrala a acestuia. De asemenea, acidul folic ajuta la cresterea unghiilor si a parului fatului si poate fi consumat din: spanac, oua, legume si ficat.

- Faceti exercitii ficize speciale, pentru gravide, pentru a va asigura buna functionare a inimii si pentru a va antrena musculatura.

- Impacati-va cu faptul ca sarcina atrage dupa sine o crestere in greutate. Este important sa aveti o parere pozitiva despre sine si despre corpul vostru, chiar daca va ingrasati, deoarece rezultatul final este cel important.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O alimentatie necorespunzatoare in timpul sarcinii poate duce la riscul aparitiei unor complicatii. Iata cateva sfaturi despre...
Tratarea herpesului genital implica tratarea simptomelor si diminuarea severitatii leziunilor, pentru a usura situatia pacientului, pe cat...
O sarcina dureaza aproximativ 40 de saptamani si este impartita in 3 trimestre. Primul trimestru reprezinta primele...