3 metode de topire a untului

3 metode de topire a untului

Untul topit se foloseste la gatirea diferitor preparate si nu este deloc greu de obtinut.

Iata 3 metode de topire a untului:

1. Topirea untului pe aragaz:

Taiati untul in bucati mici, pentru a se putea topi uniform si rapid.

Puneti untul intr-o cratita sau oala cu fundul gros, deorece caldura va fi distribuita in asa fel incat untul se va topi uniform si nu se va arde.   

Puneti untul pe foc mic, pentru a impiedica arderea sau afumarea acestuia. Untul se topeste la 28–36ºC.

Dupa ce ¾ din unt s-au topit, temperatura va fi suficient de scazuta, pentru ca untul sa se topeasca uniform, fara sa se inchida la culoare. Cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule, intindeti untul pe fundul cratitei, in timp ce se topeste.

Luati untul de pe foc si amestecati-l. Inchideti aragazul si continuati sa amestecati bucatile ramase intregi, in untul lichefiat, pana cand acesta se topeste in intregime. Folosind aceasta metoda veti evita arderea sau inchiderea la culoare a untului.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in...
Daca vrei sa imbraci tortul intr-o glazura mai consistenta, poti alege pentru aceasta operatiune glazura de ciocolata...
Pentru aceasta reteta, in loc de lapte se foloseste unt. Ingrediente: un dl apa, 120 grame zahar,...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare