Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula.
Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula.
Ingrediente:
- 150 g zahar,
- ½ ceasca cu apa,
- o lingurita de fecula,
- ½ ceasca cu lapte.
Mod de preparare:
Se arde intr-o cratita zaharul pana nu devine prea inchis si se stinge cu jumatate ceasca de apa fierbinte.
Se inmoaie o lingurita de fecula cu putina apa rece, se amesteca cu siropul de zahar ars si se mai toarna ½ ceasca de lapte.
Se pune totul pe foc, amestecand pana incepe sa se ingroase.
Se da la o parte si se mai bate putin cu o furculita pana se racoreste.
Mod de servire:
Acest sos se prepara in maxim 20 de minute si este delicios servit impreuna cu inghetata.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.