Reteta: Sos de zahar ars

Reteta: Sos de zahar ars

Sosul de zahar ars este zaharul caramelizat pe foc si combinat cu lapte, apa si fecula.

Ingrediente:

- 150 g zahar,
- ½ ceasca cu apa,
- o lingurita de fecula,
- ½ ceasca cu lapte.

Mod de preparare:

1

Se arde intr-o cratita zaharul pana nu devine prea inchis si se stinge cu jumatate ceasca de apa fierbinte.

2

Se inmoaie o lingurita de fecula cu putina apa rece, se amesteca cu siropul de zahar ars si se mai toarna ½ ceasca de lapte.

3

Se pune totul pe foc, amestecand pana incepe sa se ingroase.

4

Se da la o parte si se mai bate putin cu o furculita pana se racoreste.

Mod de servire:

Acest sos se prepara in maxim 20 de minute si este delicios servit impreuna cu inghetata.

Etichete: sos, zahar ars, zahar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O budinca desert delicioasa, dar usor de preparat este budinca de piscoturi. Aceasta se poate combina cu...
Daca v-ati asteptat la o reteta dulce cu mere, iata ca noi va propunem mere umplute cu...
Obtinut doar din zahar si apa, serbetul de zahar ars este un dulce de casa foarte usor...