Cum sa devii mai INTELIGENT cu ajutorul HOBBY-urilor potrivite

Cum sa devii mai INTELIGENT cu ajutorul HOBBY-urilor potrivite

Inteligenta este o calitate innascuta, au crezut multa vreme oamenii. Unii inca mai cred, insa anumite studii contrazic aceasta teorie. Spre exemplu, o parte dintre hobby-urri, pe langa faptul ca sunt distractive,  au si o mare influenta asupra modului nostru de a gandi, asupra inteligentei.

Hobby-uri care stimuleaza inteligenta:

1. Citeste. Cartile reprezinta drumul cel mai sigur spre cresterea nivelului de inteligenta, iar acest lucru se intampla mai ales daca citesti cu placere despre subiecte diverse. Lectura reduce stresul, te ajuta sa experimentezi multiple emotii si te invata lucruri despre multe subiecte. Daca citesti suficient, vei fi pregatit pentru diferite situatii de viata si vei fi mai eficient in demersurile tale.

2. Calatoreste. Eforturile pe care le faci in timpul calatoriilor, te scapa de stres.  O viata cu mai putin stres, inseamna o viata mai sanatoasa. Atunci cand vizitezi un loc nou, inveti in permanenta lucruri noi: interactiuni cu oameni noi,  contact cu alte culturi si stiluri  de viata diferite. Mintea se deschide si iti vor veni idei bune pentru evolutia personala.

3. Canta. Muzica stimuleaza creierul. Ea are puterea de a genera emotii complexe. Conform anumitor studii atat ascultarea muzicii, cat si stapanirea unui instrument muzical imbunatatesc memoria si capacitatea de concentrare.

4. Invata o limba noua.  Poate o sa ti se para dificil, dar merita! Procesul de invatare a unei limbi noi presupune sarcini precum analiza strusturilor gramaticale si invatarea de noi cuvinte, lucruri care imbunatatesc inteligenta si sanatatea creierului.

5. Gateste. Cei care gatesc si incearca diferite retete, au un nivel crescut de creativitate. De fiecare data cand gatesti ceva, inveti sa ai atentie distributiva, sa faci mai multe lucruri in acelasi timp si sa iei decizii rapide. Prin dobandirea acestor abilitati, devii mai intelligent.

6. Fa miscare, fa sport. Exercitiile regulate iti ajuta mintea si corpul sa functioneze la parametri normali. Sportul reduce tensiunea si te ajuta sa dormi mai bine. Mai multe experimente realizate pe soareci si pe oameni au aratat ca exercitiile cardiovasculare pot da nastere la noi celule ale creierului, lucru care imbunatateste activitatea creierului.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Singuratatea nu este neaparat un lucru negativ, deoarece puteti profita de aceasta etapa a vietii, pentru a...
Ritmul alert si programul incarcat din timpul saptamanii isi pun amprenta asupra starii fizice, mentale si emotionale...
Inteligenta reprezinta capacitatea de a ințelege usor si bine, de a sesiza ceea ce este esential, de...