Cum se face supa de ciuperci?

Cum se face supa de ciuperci?

Exista pe piata o diversitate de semipreparate (supe, tocanite, placinte, torturi…) dar, evident, cele facute in casa sunt mai bune, mai sanatoase si, de cele mai multe ori, mai ieftine. Iata ce ai nevoie pentru a face supa crema de ciuperci:

Ingrediente:

- 250 g ciuperci proaspete

- 3 cani pline de lapte (mai gras pentru ca supa sa iasa mai cremoasa)

- 2 linguri de unt

- 1 lingura faina

- 4 cepe verzi taiate fasii fine

- sare si piper alb dupa gust

- o cana de apa

- patrunjel pentru decorare

Mai e nevoie de:

- o oala mica, o oala medie, o sita,  o tigaie si o lingura mai mare.

1

Se spala ciupercile, se taie cotoarele si se decojesc. Cotoarele se pun la fiert  intr-o oala timp de 15 minute dupa care apa in care au fiert cotoarele ciupercilor se pastreaza pentru supa (pentru a intensifica aroma de ciuperci a supei).

2

Ciupercile se taie in bucati mici care, impreuna cu untul, se pun intr-o tigaie la foc mediu pentru aproximativ 10 minute. In acest timp se amesteca din cand in cand.

3

Se pun ciupercile prajite intr-o oala (se pastreaza cateva pentru decorare), se adauga faina si se amesteca; apoi se adauga apa in care au fiert cotoarele si apoi laptele. Apoi se adauga ceapa verde (cateva fire le puteti folosi la ornare) si se amesteca.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru aceasta supa se aleg ciuperci tinere si proaspete Ingrediente: - 3 litri apa, - zarzavat de...
Amicel, crema actioneaza ca antimicotic pentru dermatofiti, drojdii, ciuperci si bactericid pe bacili si coci grampozitivi, in...
Ciupercile uscate sunt pline de savoare, se pot folosi in multe feluri de mancare (supe, rizoto, paste)...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare