Cum sa faci CIORBA de RATA

Cum sa faci CIORBA de RATA

Supa de rata se aseamana la gust cu cea de pui, insa e nevoie de mai multa rabdare in pregatirea ei. Daca e preparata cum trebuie,  va oferi un gust de neuitat!

Ingrediente:

- maruntaie de rata (aripi, tartita, gatetc);

- o ceapa medie;

- un morcov;

- un pastarnac;

- o radacina de patrunjel;

- o bucata de telina;

- un ardei kapia rosu;

- rosii in bulion (o cutie 400 g. ideal ar fi sa folosesti rosii proaspete in combinatie cu bulion de casa);

- bors;

- fidea;

- leustean verde;

- 2 oua;

- sare, dupa gust.

Mod de preparare:

- pune apa la fiert iar cand aceasta incepe sa faca bule adauga maruntaiele bine curatate si spalate.

- cand maruntaiele dau in fiert, arunca apa, treci bucatelele printr-un jet de apa rece si pune-le, din nou, la fiert cu sare. Vei proceda astfel deoarece rata este mai grasa si carnea mai grea.

- aduna spuma si lasa carnea la foc mic intre 15 si 20 minute.

- adauga zarzavatul taiat marunt, mai putin ardeiul.

- cand carnea este aproape fiarta, pune rosiile, borsul cald si ardeiul taiat marunt. Ardeiul se adauga mai tarziu deoarece isi pastreaza mai bine aroma.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Astazi, iti prezentam o reteta speciala de ciorba din estul Transilvaniei, mai exact din judetul Harghita. Este...
Ciorba deasa este o adevarata bomba de vitamine, plina de zarzavaturi! E ideala pentru vegetarieni, pentru cei...
Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare