Cum se elimina impuritatile din ochi?

Cum se elimina impuritatile din ochi?

Impuritatile intrate in ochi pot fi extrem de dureroase, chiar daca este vorba despre un fir de praf sau despre un lichid coroziv. Deoarece acest lucru necesita o atentie sporita, iata cateva sfaturi cu privire la eliminarea impuritatilor din ochi:

1

Clipiti. In cazul particulelor mici – un fir de nisip sau o geana – lubrifierea naturala a ochiului rezolva situatia. Clipiti de mai multe ori la rand, pentru a vedea daca impuritatea a fost eliminata.

2

Nu va frecati la ochi. Acest lucru poate cauza o infectie sau zgarierea corneei, atunci cand aveti o impuritate in ochi, riscand sa va alegeti cu o durere pe termen lung.

3

Incercati sa va scoateti lentilele de contact, daca puteti.

4

Clatiti-va ochiul. In cazul particulelor mai greu de indepartat, nu este suficient doar sa clipiti. Tineti-va ochiul larg deschis, sub jet de apa, pentru a inlatura impuritatile cu grija.

5

Nu folositi niciodata penseta. Va puteti rani serios ochiul, folosind orice tip de obiecte contondente, cum ar scobitorile sau pensetele, pentru a inlatura impuritatile.

6

Utilizati un betisor cu capat de vata, numai daca impuritatea se afla pe albul ochiului si actionati cu grija.

7

Niciodata sa nu scoateti un obiect incastrat in ochi. Daca va aflati in aceasta situatie, acoperiti-va ochiul cu un pahar de carton sau cu un obiect cu forma similara si cereti ajutor medical imediat. Daca vi-l scoateti singuri, s-ar putea sa cauzati si mai mult rau.

8

Cereti ajutor medical, de urgenta, in cazul in care aveti chimicale periculoase in ochi sau obiecte incastrate. Daca aveti dureri sau probleme de vedere, dupa inlaturarea unui astfel de obiect, este indicat sa cereti ajutor medical.

Puteti, de asemenea, sa reduceti iritatia si lezarea ochilor, spalandu-va foarte bine, in mod frecvent,  pe maini, inainte de a va atinge ochii si daca nu va frecati la ochi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Transpiratia la nivelul palmelor poate fi ciudata si jenanta, mai ales in cazul interviurilor pentru un loc...
Este important sa cunoasteti semnele unui atac de cord, simptomele tipice fiind: incapacitatea de a respira corespunzator,...
Consultul optometric reprezinta o investigatie complexa a sanatatii vizuale, prin intermediul careia pot fi descoperite eventuale boli...