Remedii naturiste pentru bursita

Remedii naturiste pentru bursita

Bursita este inflamatia bursei, cauzata de uzaj repetitiv, trauma, infectie sau boli inflamatorii.

Bursa este un sac cu lichid, care protejeaza capetele articulare ale oaselor si se suprapune muschilor sau intre oase si tendoane sau piele. Aceasta boala poate afecta articulatiile de la umar, cot, sold, genunchi sau de la baza degetului mare, avand forma cronica sau acuta si fiind cauzata de accidentari, boli sistemice cronice si boli inflamatorii, precum artrita reumatoida sau guta.

Simptomele bursite includ: durere, rigiditate, inflamatii, roseata si dificultate in folosirea articulatiei afectate. Oricine poate fi afectat de aceasta boala, insa factorii de risc principali sunt inaintarea in varsta si practicarea unei meserii sau a unui hobby, ce implica multa miscare sau pune presiune pe anumite burse.

Iata cateva remedii naturiste pentru bursita:

1. Compresele reci sunt un bun remediu pentru bursita, deoarece temperatura scazuta ajuta la reducerea inflamatiei, durerii si hipersensibilitatii din zona afectata. Infasurati niste cuburi de gheata intr-un prosop de bucatarie si aplicati compresa pe articulatia afectata, timp de 15 minute. Dupa indepartare, ridicati-va incheietura de-asupra inimii si odihniti-va. Repetati operatiunea de mai multe ori pe zi, pana scapati de simptome.

2. Compresele calde sunt foarte utile dupa 48 de ore de bursita acuta sau cronica, deoarece imbunatatesc circulatia sanguina din articulatia afectata, reducand rigiditatea si inflamatia. Inmuiati un prosop in apa calda si aplicati compresa pe zona afectata, timp de 15-20 de minute, repetand operatiunea de cateva ori pe zi.

3. Masajul reduce senzatia de disconfort de la nivelul articulatiei afectate si imbunatateste circulatia, reducand umflatura si rigiditatea, ajutand intregul organism sa se relaxeze. Incalziti ulei de masline, de cocos, de susan sau de mustar si aplicati-l pe zona afectata, cu miscari circulare usoare, dar ferme, timp de 10 minute. Puneti un prosop cald pe zona afectata si repetati operatiunea de cateva ori pe zi, pana starea de sanatate vi se amelioreaza.

4. Uleiul de ricin este un alt remediu eficient pentru bursita, deoarece reduce durerea si inflamatia de la nivelul articulatiei afectate, datorita proprietatilor antiinflamatorii, redandu-i mobilitatea. Inmuiati o bucata de panza in ulei de ricin presat la rece, aplicati pe zona afectata si acoperiti cu o folie de plastic. Puneti o sticla cu apa calda de-asupra si acoperiti-o cu un prosop vechi. Lasati compresa sa actioneze timp de 30-40 d eminute si indepartati-o. Clatiti apoi zona cu apa calda, pentru a indeparta urmele de ulei si folositi acest tratament de 3-4 ori pe saptamana.

5. Ghimbirul este un anelgezic natural, ce reduce durerea si dinconfortul cauzate de bursita, datorita proprietatilor antiinflamatorii si analgezice, similare cu ale aspirinei sau ale ibuprofenului. Mai mult, acest remediu naturist imbunatateste circulatia sanguina si grabeste vindecarea articulatiei afectate. Inveliti 3-4 lingurite de ghimbir proaspat razuit intr-o bucata de tifon si legati-l bine. Puneti saculetul in apa fierbinte timp de 30 de secunde, lasati-l sa se raceasca putin si aplicati-l pe articulatiile afectate, timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi. O alta optiune este aceea a masarii zonei afectate cu ulei de ghimbir, de cateva ori pe zi.

6. Otetul de mere este un remediu naturist comun in tratarea bursitei, ce ajuta la restabilirea alcalinitatii in organism, reducand inflamatia. Inmuiati un prosop in otet de mere si infasurati zona afectata, lasand compresa sa actioneze timp de cate ore, zilnic, pana problema este remediata.

7. Turmericul contine un pigment galben, numit curcumina, care actioneaza ca un agent antiiflamator eficient, reducand durerea si inflamatia cauzate de bursita acuta sau cronica. Fierbeti o lingurita de pudra de turmeric intr-un pahar cu lapte, indulciti cu miere si beti acest lichid de cateva ori pe zi.  

8. Scoarta de salcie alba diminueaza simptomele bursitei, datorita continutului de salicina, ce actioneaza ca un analgezic, reducand, totodata inflamatia de la nivelul articulatiilor. Adaugati o jumatate de lingurita de scoarta de salcie alba uscata intr-o cana cu apa fiarta si lasati sa infuzeze timp de 15 minute, dupa care strecurati ceaiul si consumati-l de 2 ori pe zi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In sezonul rece racelile rebele ne dau batai de cap, iar una dintre probleme este nasul infundat. ...
Miros de picior sau picioare mirositoare, este cunoscut sub denumirea de bromhidrosis si poate fi foarte jenant...
Congestia nazala in termeni simpli este cunoscuta ca „nas infundat”. Acest lucru se intampla atunci cand se...