Remedii pentru tratarea muscaturilor de plosnite

Remedii pentru tratarea muscaturilor de plosnite

Plosnitele sunt niste insecte nesuferite, care se hranesc cu sangele uman noaptea si a caror muscaturi provoaca mancarime si o stare de disconfort, fiind localizate la nivelul fetei, a gatului, a bratelor si a mainilor victimelor. In unele cazuri muscaturile de plosnite pot trece neobservate sau pot cauza simple iritatii la nivelul pielii, insa anumite persoane pot avea reactii alergice si pot intra in soc anafilactic.

Prima masura pe care trebuie sa o luati in cazul muscaturilor de plosnite este sa spalati zona afectata cu apa si sapun antibacterian. Acest lucru va reduce mancarimea si va impiedica aparitia unei infectii la nivelul pielii. Daca nu va scarpinati, urmele muscaturilor vor disparea in maxim o saptamana.

Iata 10 remedii pentru tratarea muscaturilor de plosnite:

1. Gheata amorteste terminatiile nervoase si calmeaza senzatia de mancarime, cauzata de muscaturile de plosnite, reducand umflaturile. Infasurati cateva cuburi de gheata intr-un prosop subtire si aplicati acest pachet pe zona afectata, lasand gheata sa actioneze timp de 10-15 minute. Repetati procedeul, daca este necesar.

2. Bicarbonatul de sodiu neutralizeaza chimicalele acide, ce cauzeaza mancarimea in cazul muscaturilor de plosnite si reduce umflatura si roseata. Amestecati o lingurita de bicarbonat de sodiu cu 3 lingurite de apa si aplicati acest remediu pe zona afectata, intr-o cantitate generoasa, lasandu-l sa actioneze timp de 10 minute si apoi clatiti cu apa. Daca starea de disconfort persista, repetati procedeul dupa 35-40 de minute.

3. Zeama de lamaie este un astringent natural ce usuca urmele muscaturilor de plosnite si impiedica senzatia de mancarime. Datorita proprietatilor antibacteriene si antiinflamatorii, acest remediu reduce roseata si inflamatia, prevenind infectiile. Inmuiati un disc demachiant in zeama de lamaie si aplicati pe muscaturile de plosnite, permitand zonei afectate sa se usuce la aer, clatind-o apoi cu apa. Repetati procedeul de cateva ori pe zi. Nu este indicat sa va expuneti la soare, cateva ore dupa acest tratament, deoarece zeama de lamaie sensibilizeaza pielea.

4. Hamamelisul, cunoscut si sub numele de alunul vrajitoarelor este o planta astringenta, disponibila in diferite produse farmaceutice. Demachiantul pe baza de hamamelis calmeaza iritatia produsa de muscaturile de plosnite, datorita continutului de tanin, cu efect anestezic. Inmuiati un disc de vata in demachiant pe baza de hamamelis si aplicati-l pe zona afectata. Dupa 10 minute indepartati discul. Repetati procedeul ori de cate ori este nevoie.

5. Gelul de aloe vera are efect calmant asupra pielii, reducand iritatia si arsurile cauzate de muscaturile de plosnite, datorita compusilor activi si a aminoacizilor, ce vindeca pielea si o hidrateaza. Spalati o frunza de aloe vera si sectionati-o, scoateti gelul si aplicati-l pe zona afectata. Repetati procedeul de cate ori pe zi.  

6. Otetul de mere reprezinta un alt remediu eficient in tratarea muscaturilor de plosnite, calmand iritatia si arsurile, datorita proprietatilor antiinflamatorii ale acidului acetic. Aplicati otet de mere pe zona afectata, permiteti ca aceasta sa se usuce si clatiti-o. Daca simptomele persista, aplicati din nou otet peste cateva ore.

7. Fulgii de ovaz detin proprietati antiinflamatorii si calmante, reducand iritatia si mancarimile de la nivelul pielii, cauzate de muscaturile de plosnite. Amestecati cateva linguri de ovaz cu apa fierbinte, pentru a obtine o pasta. Dupa ce aceasta se raceste, aplicati-o pe zona afectata si lasati-o sa actioneze timp de cel putin 15 minute. Repetati procedeul mai multe zile la rand.

8. Pasta de dinti reprezinta un alt remediu, la indemana, pentru tratarea muscaturilor de plosnite, datorita mentolului ce reduce senzatia de mancarime si arsura. Folositi pasta de dinti alba si nu gel. Intindeti putina pasta pe zona afectata, lasati-o sa actioneze timp de 10 minute si clatiti zona cu apa. Repetati procedeul, daca este nevoie.

9. Pliculetele de ceai umede combat mancarimea si umflaturile cauzate de muscaturile de plosnite, datorita continutului de tanin, cu proprietati astringente si anestezice. Lasati un pliculet umed de ceai sa se raceasca la frigider timp de 30 de minute si aplicati-l pe zona afectata, lasandu-l sa actioneze timp de 15 minute. Repetati procedeul daca este nevoie.

10. Coaja si feliile de castravete calmeaza iritatia si umflaturile cauzate de muscaturile de plosnite, datorita continutului de vitamina C si de acid cafeic, ce detine proprietati antiinflamatorii. Aplicati o coaja sau o felie de castravete pe zona afectata si lasati-le sa actioneze timp de 10-15 minute. Pentru un efect si mai reconfortant, puneti castravetele la frigider, inainte de a-l aplica pe piele. Repetati procedeul, daca este nevoie.

Citeste si:

>> De ce apar plosnitele

>> Cum sa scapi de plosnitele de pat ?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Traim intr-o lume destul de nesanatoasa, deoarece majoritatea oamenilor mananca multe alimente procesate si prajite, care contin...
Dentitia se refera la procesul in care unui copil incep sa ii apara dintii prin gingii. Acesti...
Ai cumparat sau vrei sa cumperi pesti pentru acvariul tau? Iata cateva sfaturi care pot prevenii imbolnavirea...