Cum sa calatoresti cu avionul. 7 sfaturi pentru un zbor confortabil

Cum sa calatoresti cu avionul. 7 sfaturi pentru un zbor confortabil

Avionul reprezinta o forma moderna de transport, utilizata din ce in ce mai frecvent pe intreg Mapamondul. Multi oameni aleg sa zboare cu avionul. Unii stiu cum sa-si faca o calatorie mai confortabila, mai usoara, altii nu prea cunosc particularitatile zborului.

Pentru acestia din urma avem cateva sfaturi importante. Daca ve tine seama de ele, calatoria cu avionul va parea mai scurta si mai confortabila.

1. Locurile de langa fereastra sunt mai reci. Temperatura in afara avionului poate ajunge pana la - 65 grade Сelsius! Evident, fuselajul e rece ca gheata! Acest fenomen se resimte si in interior, pe locurile de langa geam. Senzatia de frig e mai accentuata vara, cand cei mai multi oameni poarte haine subtiri. Asadar, daca vrei sa te bucuri de peisaje de la mare inaltime, imbraca-te cu haine putin mai groase.

2. Evita consumul de cafea si de ceai. Apa potabila utilizata pentru prepararea bauturilor pot contine bacterii maligne, cum ar fi E. coli si Staphylococcus aureus. Anumiti specialisti au ajuns la aceasta concluzie, dupa ce au analizat in laborator mai multe articole utilizate de diverse companii aeriene. Deci, in loc sa bei ceai sau cafea, cere o apa imbuteliata sau un suc de fructe.

3. Mesele pliante si buzunarele scaunelor sunt cele mai murdare parti ale avionului. O mare parte din gunoiul acumulat in timpul zborului, ajunge in buzunarele din spatele scaunelor. Din pacate, s-a constatat ca, in cazul multor companii aeriene, aceste buzunare nu sunt curatate cum trebuie.

La fel de pline de microbi sunt si mesele rabatabile! Nu putine stewardese au declarat ca oamenii le folosesc de multe ori le pentru a schimba scutecele copiilor! Prin urmare, este recomandat sa ai servetele umede la tine, sa pastrezi obiectele personale in geanta si sa nu pui alimente direct pe masa.

4. Cel mai potrivit moment pentru zbor este dimineata. Daca poti alege, intotdeauna e o idee buna sa zbori la orele diminetii. De ce? In primul rand, cursa nu va fi intarziata(sanse mici). In al doilea rand, daca ai frica de zbor, specialistii sustin ca de dimineata nivelul de turbulente este mai mic decat in restul zilei.

5. Serviciile sunt mai bune, daca stai pe randurile din spate. Daca stai pe un loc mai aproape de spatele avionului, poti conta pe o atentie mai mare din partea personalului. Vei primi mai repede alimente si bauturi, fara ca pasagerii din fata sa observe. :)

6. Nu umfla la capacitate maxima perna pentru gat. Cand folosesti o perna gonflabila pentru gat in avion, nu uita de legile fizicii. Daca vei umple perna la maximum, din cauza modificarii presiunii din avion, aceasta ar putea expploda.

7. Alege un meniu special. Multe companii aeriene ofera posibilitatea de a alege diferite mese in timpul zborului. Exista meniuri vegetariene, cu fructe de mare, Halal, Kosher, etc. Chiar daca nu ai o preferinta, specialistii iti recomanda sa ceri specialitatea din meniu. Aceasta este, de cele mai multe ori, mai gustoasa si mai variata decat cea standard.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indiferent ca e vorba despre clasa intai sau a doua, o cursa scurta sau lunga, nu ai...
Raul de miscare este o tulburare medicala, care afecteaza unele persoane atunci cand sunt supuse la miscare,...
Zborul confortabil cu avionul nu este o fita, ci o necesitate. Nu vrei, spre exemplu, sa tremuri...