Agrise, peltea

Lista articolelor despre agrise si peltea pe AflaCum.ro

Articole despre agrise si peltea

Citeste cele mai noi articole despre agrise si peltea publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre agrise si peltea, pe AflaCum.ro!

Agrisele sunt niste fructe de culoare rosu aprins care se coc in luna iunie.

Din ele se pot face diverse conserve pentru iarna, iar un preparat gustos care este consumat cu placere este pelteaua de agrise.

Ingrediente:

Agrisele, cunoscute in popor si sub numele de coacaze-salbatice, sunt fructe bogate in polifenoli, adica antioxidanti care ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare. Poti consuma agrise in stare naturala sau le poti conserva pentru sezonul rece. Azi, ti-am pregatit o reteta simpla si eficienta pentru conservarea agriselor.

Cum sa conservi agrisele. Ingrediente:

- 500 grame de agrise;

Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.

Compotul de agrise se prepara astfel:

Ingrediente:

- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare:

Se aleg agrise nu prea coapte.

Se ciupesc codita si floarea uscata din varf si se spala.

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert gutuile,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, bogate in saruri minerale care se consuma crude sau in diverse preparate, cum ar fi dulceata de agrise.

Ingrediente:

- un pahar cu varf de agrise alese,

Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare.

Cele fainoase se sfarama la fiert si dau o peltea tulbure.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert merele,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Se spala merele, se taie in patru si fiecare sfert inca in doua, fara sa se curete de coaja si fara sa se scoata samburii.

Se pun intr-o cratita, in apa, pe masura ce sunt taiate, ca sa nu se innegreasca.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru pelteaua de caise se foloseste un gramaj mai mare de zahar comparativ cu marmelada. Ingrediente: ...
Pentru aceasta reteta se folosesc cantitati egale de zahar si de fructe.Daca doriti, spre exemplu sa preparati...
Pelteaua este un produs alimentar dulce obtinut din suc de fructe fiert cu zahar. Produsul final are...