Alcool, igiena orala

Lista articolelor despre alcool si igiena orala pe AflaCum.ro

Articole despre alcool si igiena orala

Citeste cele mai noi articole despre alcool si igiena orala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre alcool si igiena orala, pe AflaCum.ro!

Acetaldehida este o substanta cancerigena, prezenta in stare naturala in bauturile alcoolice si in diferite alimente, cum ar fi bananele, iaurtul si in cele cu arome de fructe.

Iata cum puteti evita aceasta substanta:

Evitati bauturile alcoolice care va lasa o cantitate mare de acetaldehida in gura, cum ar fi : Calvados (bautura de mere frantuzeasca cu continut de 40% alcool), vinul cu 12,5 % alcool, lichiorurile tari sau chiar berea cu continut ridicat de alcool.   

Apa de gura este importanta in igiena orala, mai ales daca folosesti un produs terapeutic. Pentru ca da! Exista apa de gura terapeutica(actioneaza pentru a contracara diversele probleme ale danturii, cum ar fi cariile) si apa de gura cosmetica(actioneaza impotriva respiratiei urat mirositoare). Azi, ti-am pregatit o reteta de apa de gura pe care o poti pune in practica acasa! Avantajul: controlezi ingredientele!

Apa de gura. Eficienta. Acest aspect depinde de menirea respectivului produs. Cum scriam si mai sus, exista apa de gura terapeutica si apa de gura cosmetica.

Apa de gura cosmetica ofera o senzatie temporara de prospetime si poate anihila tot pe termen scurt respiratia urat mirositoare. Altfel, acest tip de gura nu aduce alte beneficii.

Unele persoane vomita atunci cand exagereaza cu consumul de alcool. E o reactie fireasca a organismului. Un raspuns impotriva toxinelor ce sunt introduse in corp. Altii, mai rezistenti la bautura, cum se spune in popor, nu ajung la senzatia de voma, dar nici bine nu le e, mai ales cand se trezesc a doua zi. Sa vedem, asadar, de ce vomitam, dupa ce consumam alcool!

 De ce vomiti dupa excesul de alcool? Vomitatul(varsaturile) e o reactie organica. Inainte de aceasta, mai sunt doua astfel de reactii: greata si contractiile toracico-abdominale/. Practic, alcoolul provoaca iritare la nivelul mucoasei stomacului, iar vomitatul este o reactie la acest proces:

Ce se intampla cand vomiti:

Accidentele rutiere sunt cauzate, de foarte multe ori, de conducerea autovehiculelor in stare de ebrietate. Desi soferii cunosc pericolele si pedepsele care se impun in cazul unei astfel de abateri, foarte multi sunt inconstienti si urca la volan sub influenta bauturilor alcoolice.

Daca iti place sa consumi alcool, nu urca la volan in acea zi! Totusi, daca esti obligat sa conduci, nu bea alcool. Dacam din pacate, nu te poti abtine, ar fi bine sa stii in ce conditii iese alcoolul din sange.

Asa cum ne spun si specialistii, durata eliminarii alcoolului din corp tine de multi factori. Greutatea corporala, tipul de bautura consumata, durata timpului de consum si evident odihna de dupa consum sunt esentiale cand vine vorba de eliminarea alcoolului din sange.

Bauturile alcoolice consumate in exces nu fac bine nimanui! Cu toate astea, sunt anumite situatii cand orice om exagereaza. Se intampla, de obicei, la petreceri, momente in care tentatiile sunt mari.

Daca vrei sa bei alcool toata noaptea fara a te imbata, afla ca exista o solutie.

Ai nevoie de:

Alcoolul iti poate crea mari probleme, daca devii dependent. Riscul unor boli precum ciroza, cancerul pancreatic sau cel de colon creste cu fiecare abuz. Pe de alta parte, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care nu consuma deloc bauturi alcoolice prezinta un risc mai mare de a muri prematur!

Potrivit unui studiu realizat de un grup de oameni de stiinta din SUA, indivizii care consuma alcool in mod regulat prezinta un risc mai mic de deces prematur in comparatie cu persoanele care nu au baut alcool niciodata.

Conform datelor studiului, realizat pe oameni cu varste cuprinse intre 55 si 65 ani(timp de 20 ani), ratele de mortalitate au fost cele mai ridicate in randul persoanelor care nu au baut alcool niciodata, mai mici pentru bautorii inraiti si cele mai scazute pentru voluntarii care consumau bauturi alcoolice cu moderatie (1-3 pahare/zi).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tartrul este un strat subtire de bacterii, care se acumuleaza pe dinti, plombe, gingii, limba, proteze si...
Mancarimile gingivale sunt extrem de neplacute si pot fi semnul unei infectii sau a unei inflamatii. Este...
Fumatul este foarte nociv sanatatii dintilor, deoarece tutunul cauzeaza pete galbui, aproape imposibil de indepartat cu ajutorul...
Tartrul dentar este un depozit organo-mineral care se formeaza pe suprafata dintilor de lapte, a dintilor permanenti...
Sarcina este o perioada frumoasa, dar dificila din viata unei femei, cu schimbari hormonale, ce atrag dupa...
Citeste prospectul medicamentului Plak Out, gel dentar si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...