Alimente, alimentatie sanatoasa

Lista articolelor despre alimente si alimentatie sanatoasa pe AflaCum.ro

Articole despre alimente si alimentatie sanatoasa

Citeste cele mai noi articole despre alimente si alimentatie sanatoasa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre alimente si alimentatie sanatoasa, pe AflaCum.ro!

Un sistem digestiv sanatos este cheia unui stil de viata sanatos. Perioada ideala de tranzit a mancarii, de la consum la excretie nu trebuie sa fie mai lunga de o zi, in caz contrar sistemul digestiv are de suferit, din cauza acumularii de materii fecale in intestin. Iata cum poate fi curatat sistemul digestiv:

Alimente ce trebuie evitate:

Alimentele procesate, cum ar fi faina alba, painea alba, prajiturile si bomboanele sunt daunatoare sistemului digestiv, deoarece sunt sarace in fibre dietetice si au o valoare nutritiva scazuta. Acestea se pot lipi de peretii intestinelor, reducand capacitatea organismului de absorbtie a nutrientilor. 

Dulciurile, zaharurile si carnea rosie sunt alimente bogate in grasimi, alaturi de cafea, care dauneaza grav sistemului digestiv, deoarece actioneaza ca un agent deshidratant, creand dependenta. Este indicat sa inlocuiti cafeaua cu ceai verde, pentru a avea un sistem digestiv sanatos.

Frigiderul este prietenul nostru cand vine vorba de alimentatie. In interiorul sau pastram, temporar, majoritatea produselor, daca dorim sa le consumam in stare nealterata. Insa exista si alimente care nu au ce cauta in frigider! Unele se strica la temepraturi scazute, iar altele isi pierd gustul.

Lista alimentelor care nu se tin in frigider:

1. Ouale se mentin ideal la temperatura camerei. In frigider, la rece, coaja oului absoarbe celelalte mirosuri. Astfel, gustul oului va fi influentat negativ.

Alimentele pe care obisnuiesti sa le consumi s-ar putea sa nu fie tocmai ce crezi! Vorba aia: multi vad, putini cunosc! Pentru a evita produsele contrafacute si periculoase e nevoie, in primul rand, de multa atentie. Daca adaugi si cateva cunostinte, cu atat mai bine! Astazi, iti prezentam topul celor mai contrafacute produse alimentare din lume.

1. Cafeaua macinata poate contine orz prajit si tocat, grau sau soia. Pentru a reduce costurile de productie, unele companii prefera sa adauge lemn!

Cum te protejezi? Simplu. Cumpara cafea boabe si macin-o singur!

Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este sa citesti ingredientele de pe ambalaj. E valabil pentru cei mai multi dintre noi! Din pacate, nu procedam bine! Ar trebui sa citim eticheta; sa o citim chiar cu mare atentie! In multe dintre produse, se ascund pericole pe care ar fi bine sa le evitam.

Studiile arata ca doar 15% dintre oameni acorda suficienta atentie informatiilor nutritionale de pe produsele pe care le cumpara. Acest comportament le permite anumitor producatori sa foloseasca strategii de marketing inselatoare, pentru a creste vanzarea. Iata cateva exemple de tactici prin care se incearca ascunderea adevarului cu privire la anumite produse alimentare:

1. Mancarea pentru bebelusi poate avea mai mult zahar decat scrie pe eticheta! Cand vine vorba de alimente pentru copii, produsele promovate sunt cele pe care scrie mai sanatos. In realitate, nu prea avem de-a face cu un aliment sanatos. Mancarea respectiva poate avea un continut ridicat de zahar, deoarece care printre ingrediente si fructe, nu doar legume! Cum pe eticheta scrie clar gust de legume, tindem sa credem ca am pus mana pe varianta mai sanatoasa! Astfel de produse sunt, de asemenea, inscriptionate si cu expresia fara zahar, una departe de adevar, pentru ca fructele adaugate inseamna suficient zahar!

Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata ar trebui sa ne usureze situatia, atunci cand facem cumparaturi. In realitate, ne-o ingreuneaza, deoarece nu suntem mereu capabili sa alegem produsele cele mai proaspete.

Cand vine vorba despre produsele alimentare, trebuie sa fii foarte atent/a si sa le verifici, pe cat posibil. Cele mai multe iti ofera semne destul de clare de invechire si chiar alterare(mai ales carnea, fructele si legumele). Iata o lista de produse alimentare si modurile in care acestea trebuie verificate:

Masline. Opteaza pentru maslinele cu samburi. Cele fara samburi sunt , de obicei, umplute cu alte muraturi, schimbandu-si gustul. De asemenea, fara samburi, maslinele se vor inmuia foarte repede, pierzandu-si astfel gustul si aspectul.

Nu doar calitatea alimentelor este importanta pentru o sanatate de fier, ci si momentul cand alegi sa mananci. Mesele regulate si gustarile bine echilibrate sunt cheia pentru o buna functionare a aparatului digestiv. Si mai exista un aspect important de care putini tinem cont: consumarea alimentelor in momentele potrivite!

Alimente pe care le consumam in momente nepotrivite:

Branza e este un aliment foarte consumat. O facem insa cand trebuie? Specialistii ne transmit ca branza nu ar trebui consumata seara, deoarece a re darul de a ingrasa, iar pe termene lung poate chiar infunda arterele, pentru ca e plina de lipide. De dimineata, nu e rau sa mananci acest aliment, insa in cantitati decente. Daca mananci prea multa branza la micul dejun, cresti peste masura numarul de calorii de care ai nevoie. Asadar, consuma branza la masa de pranz, cu predilectie!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rafturile hipermarketurilor si nu numai sunt pline cu diferite produse care pot satisface orice gust. De multe...
O alimentatie sanatoasa ar putea necesita ceva mai mult efort financiar si de timp, insa nu trebuie...
Nutritionistii recomanda ca o femeie sa consume maximum 24 grame de zahar pe zi, in timp ce...
Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai...
Te simti inconfortabil din cauza felului in care mirosi? Daca da, afla ca poti lua masuri. Este...
Omul modern traieste intr-o societate in care totul se misca intr-un ritm coplesitor. Tocmai de aceea nu...