Aluat, marmelada

Lista articolelor despre aluat si marmelada pe AflaCum.ro

Articole despre aluat si marmelada

Citeste cele mai noi articole despre aluat si marmelada publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aluat si marmelada, pe AflaCum.ro!

Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate fi servit in orice moment al zilei, inclusiv la micul dejun.

Aceste ruloruri se obtin din aluat de branza de vaca.

Ingrediente:

Cornulete cu smantana umplute cu nuca sau cu marmelada! Poate n-ai pregatit, inca, asa ceva, dar ne este greu sa credem ca nu ai mancat in copilarie, de la mama sau de la bunica! Daca te-au cuprins amintirile si mai ales poftele, nu mai sta pe ganduri! Apuca-te de treaba! Iti prezentam reteta in cele ce urmeaza.

Ingrediente:

- 250 grame unt proaspat ( untul poate fi inlocuit cu untura);

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Ingrediente:
- 2/3 cana de apa calda (165 ml) de apa calda in jur de 38 grade C
- 1 lingurita (5 ml) de zahar
- 1 lingurita (5 gr) de drojdie
- ½ lingura de sare
- 1 lingura (15 ml) de ulei de masline 2 cani + 1 ling.(250 gr.) de faina

Pasii de urmat
1. Pune apa calda intr-un bol. Adauga drojdia si zaharul. Amesteca usor si lasa la odihna timp de 5 pana la 10 minute, pana cand drojdia se activeaza prin formarea unei spume . Apoi adauga sarea si uleiul.

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.

Ingrediente:

150 grame branza de vaca,
150 grame unt,
150 grame faina,
2 linguri rase zahar,
un praf de sare,
un varf de lingurita bicarbonat,
nuci macinate,
miere
ou pentru uns deasupra.

Reteta de baza pentru aluatul fraged are cinci ingrediente esentiale care dau o consistenta moale acestui tip de aluat.

Desi se prepara in doar cateva minute, aluatul fraged nu poate fi folosit imediat, ci doar dupa ce a stat la rece cateva ore.

Ingrediente:

In sezonul rece este timpul sa culegi roadele muncii tale si sa folosesti conservele din camara in prajituri de casa simple si delicioase.

In acest sens, poti prepara o prajitura cu marmelada, fara ou.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu...
Din categoria dulciurilor preparate in casa face parte si rulada umpluta cu mere si marmelada. Ingrediente: 150...
Un aluat de placinta simplu, fara unt, lapte sau ou poate fi preparat in casa in doar...
Din categoria prajiturilor de casa face parte si rulada cu marmelada. Pentru aceasta reteta se poate folosi...
Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si...
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert. Ingrediente: ...