Alzheimer, pierderi memorie

Lista articolelor despre alzheimer si pierderi memorie pe AflaCum.ro

Articole despre alzheimer si pierderi memorie

Citeste cele mai noi articole despre alzheimer si pierderi memorie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre alzheimer si pierderi memorie, pe AflaCum.ro!

Alzheimer este o boala cronica si progresiva la nivelul creierului, care descompune si distruge celulele cerebrale si neuronii care le conecteaza.

Boala se agraveaza in timp si reprezinta o forma de dementa, cauzand pierderi de memorie, tulburari comportamentale si mentale.   

Cauzele exacte ale Alzheimer nu sunt cunoscute, insa expertii sustin ca exista 3 factori majori de risc: varsta, istoricul bolilor in familie si genetica, femeile fiind mult mai predispuse la aceasta boala, decat barbatii.

Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de intrebare la care n-o sa gasesti niciodata un raspuns complet. Da, tratamentele nu sunt ideale, insa reprezinta singura cale stiintifica in lupta contra bolilor. Din pacate, de cele mai multe ori, medicamentele au efecte secundare care pot afecta sanatatea.

Nu stim daca responsabilii din industria medicamentelor ar putea crea sau vor sa creeze pilule fara efecte secundare. Sunt multe scenarii pe baza acestui subiect, iar tema articolului nostru e alta. Ce stim cu exactitate este ca unele dintre medicamente provoaca efecte grave, precum caderea parului, pierderea poftei de mancare sau insomnie.

Astazi, iti prezentam o lista de 10 medicamente care pot avea repercusiuni grave asupra memoriei. Topul este intocmit pe baza unor expereinte traite de persoane care au folosit respectivele medicamente si nu reprezinta un adevar stiintific. Pentru orice problema legata de medicamentele tale, contacteaza imediat medicul!

Alzheimer este  boala de care sufera milioane de oameni de pe intreg Mapamondul. Daca, din pacate, un membru al familiei tale trece prin asa ceva, trebuie sa stii cum sa-l ingrijesti. E nevoie de multa rabdare si de o planificare exacta a activitatilor pe care le veti desfasura impreuna.

Sa ingrijesti un bolnav de Alzheimer este o adevarata provocare. Lipsa de comunicare, furia si toanele acestuia te pot duce la exasperare, daca nu intelegi gravitatea bolii si faptul ca pacientul nu poate controla aceste stari. In acest sens, e nevoie de o serie de masuri pentru a-ti usura demersul si a-i alina bolnavului suferinta.

FAMILIA, O ECHIPA


Organizati o reuniune de familie.

Studii realizate de specialisti din mai multe tari au aratat ca efectele imbatranirii creierului pot fi amanate, prin practicarea sportului si prin exercitii fizice.

Persoanele care fac sport in mod frecvent si au un stil de viata activ si sunt mai putin predispuse la probleme de memorie atunci cand imbatranesc.

Exercitiile fizice regulate previn micsorarea creierului, fenomen ce se produce o data cu inaintarea in varsta si care atrage dupa sine probleme de memorie si de rationament.

Un tratament naturist recomandat pentru persoanele stresate sau care au probleme cu memoria sunt nucile.

Bogate in acizi grasi esentiali cum este omega 3, fibre si antioxidanti, nucile previn problemele de memorie si te ajuta ori de cate ori simti ca nu iti poti aminti ceva important.

Ideale pentru studenti, dar si pentru persoanele care isi solicita capacitatile intelectuale in mod curent, nucile sunt recomandate inclusiv de oamenii de stiinta in urmatoarele afectiuni: tulburari afective si neurologice, Alzheimer si boli cardiovasculare.

Cate nuci trebuie sa consumi zilnic?

Este suficient sa incluzi in dieta zilnica un pumn de nuci. Consumate crude in salate sau simple, nucile trebuie consumate in stare naturala, fara adaos de zahar sau alte alimente care le pot schimba gustul

Antioxidantii din nuci sunt benefice pentru organismul nostru dar mai ales pentru creier, organul cel mai important care nu doarme niciodata.

Oamenii de stiinta au descoperit ca intre pierderea memoriei si grupa sanguina exista o legatura.

Astfel, conform cercetatorilor americani, cei mai predispuse la pierderea memoriei sunt persoanele care au grupa sanguina AB numita si grupa complexa.

AB este o grupa de sange rara prezenta la numai 4% din populatie. Conform unui studiu care a durat trei ani si a fost aplicat pe 30000 de persoane cu varste mai mari de 45 de ani, s-a descoperit ca 500 de oameni s-au confruntat cu probleme cognitive.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Rivastigmine Hexal si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Rivastigmine Hexal...
Memantine Mylan este un medicament utilizat în tratamentul pacientilor cu boala Alzheimer. Prezentul document este un rezumat...
Citeste prospectul medicamentului Donepezil Nucleus, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Cogiton 5 mg si 10 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...
Citeste prospectul medicamentului ALZEPIL 5 mg si 10 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat...
Ebixa se utilizeaza pentru tratamentul pacientilor cu boala Alzheimer moderata pana la severa. Cum actioneaza Ebixa: Ebixa...