Anxietate, stres

Lista articolelor despre anxietate si stres pe AflaCum.ro

Articole despre anxietate si stres

Citeste cele mai noi articole despre anxietate si stres publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre anxietate si stres, pe AflaCum.ro!

Aproximativ 275 milioane de oameni sufera de anxietate, pe intreg Mapamondul. Stresul este o alta problema majora: aproximativ 75% dintre oameni sunt afectati de acesta, atat fizic, cat si mental! Terapeutii pot ajuta la rezolvarea acestor probleme si a efectelor negative. Totusi, in afara de solutiile pe termen lung, exista si cateva lucruri pe care orice om le poate face pentru a combate anxietatea si stresul!

Trucuri pentru combaterea stresului si anxietatii:

1. Fa gargara. Gargara stimuleaza nervul vag (parte din sistemul nervos parasimpatic, cunoscut drept sistemul odihna si digestie) , care trimite informatii despre reglarea anxietatii catre creier. Stimularea acestui nerv poate incetini raspunsul la stres. Vei calma senzatia de anxietate si te vei simti mai bine. De asemenea, cantatul si rasul pot stimula nervul vag.

Stresul si anxietatea sunt cauzate, in mod frevcent, de gandurile care nu ne dau pace, zi de zi. Iata cateva metode, prin care puteti sa va eliberati mintea de ganduri:

1. Blocarea gandurilor

Asezati pe o hartie gandurile care nu va dau pace, incepand cu cele mai deranjante si ajungand la cele mai putin stresante.

Exista o serie de beneficii pe care le puteti obtine de pe urma exercitiilor fizice din timpul sarcinii, dar trebuie sa stiti de ce sa va feriti.

Inainte de a va inscrie intr-un program de exercitii pentru femei insarcinate, cereti sfatul medicului, pentru a vi-l alege pe cel mai potrivit, astfel incat sa puteti beneficia de urmatoarele lucruri:

O ameliorare a starii generale. Sarcina va poate afecta nivelul de energie, iar exercitiile fizice va pot face sa invingeti oboseala, dandu-va un impuls.

Sindromul de stres post-traumatic (PTSD) este o afectiune psihologica care se instaleaza in urma experientelor traumatice severe sau repetate, precum abuzul emotional, fizic sau sexual, neglijenta severa sau tortura. PTSD nu e usor de tratat, deoarece bolnavul simte nevoia de a se izola fata de familie si prieteni. Exista, totusi, modalitati de a gestiona simptomele acestei tulburari.

Cum sa faci fata sindromului de stres post-traumatic. Ajutor specializat:

1. Obtine un diagnostic corect. PTSD este o tulburare de anxietate si simptomele se pot suprapune adesea cu cele ale altor afectiuni asemanatoare. Pentru a primi un diagnostic de PTSD, trebuie sa ai un istoric de expunere la un eveniment traumatic care indeplineste conditii specifice. De exemplu, trebuie sa prezinti simptome din fiecare dintre cele patru grupuri de simptome pentru o anumita perioada de timp:

Fobia sociala reprezinta o tulburare de anxietate ce se manifesta printr-un set de simptome resimtite in context social, precum: a vorbi in societate, a manca/bea in fata altor persoane, a folosi WC-uri publice, a vorbi intr-un grup, a cere informatii, a citi/scrie in fata altora etc. Aceasta forma de anxietate clinica afecteaza intre 7% si 12% din populatie.

Cum sa faci diferenta intre nervozitatea normala si fobiea sociala?

Nervozitatea normala. Exista situatii in care orice persoana sanatoasa la cap, cum spunem noi, romanii, ar trebui sa devina usor nervoasa, nesigura. Se intampla atunci cand au loc momente importante in viata unui om; un interviu de angajare, o destainuire catre un parinte, o discutie cu superiorul, o interactiune cu o persoana necunoscuta etc. In acele momente, creste pulsul, inima bate mai tare, transpiram si respiram mai greu. E un cumul firesc de emotii. Totusi, dupa ce ne familiarizam cu situatia, incepem sa revenim la starea normala, reusind sa rezolvam ceea ce ne-am propus.

Viata omului modern este nelipsita de stres. Uneori, stresul cotidian se rasfrange asupra corpului si la nivel exterior, nu doar la nivelul organelor interne. Asa a aparut, de exemplu, ceea ce specialistii au denumit burta de stres. Nu vorbim despre o afectiune grava(nici macar despre un diagnostic medical), ci despre un raspuns al organismului la stresul zilnic.

Burta de stres sau cresterea grasimii abdominale se produce atunci cand nivelul de cortizol (hormonul stresului) creste, favorizand si cresterea apetitului. Intr-o perioada prelungita de stres, corpul stocheaza cortizolul in stomac, ca parte a raspunsului sau de lupta. Toate corpurile sunt frumoase, dar stim ca greutatea in plus te poate face sa te simti putin nesigura, asa ca am intocmit o lista cu metode prin care poti scapa de burta de stres.

Cum sa scapi de burta de stres:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sute de milioane de oameni din intreaga lume sufera de tulburari de anxietate si de stres. Majoritatea...
Sansele sa ramai gravida sunt de 31%, daca intretii raporturi sexuale cu o zi inainte de ovulatie...
Covid 19 a dat intregul Mapamond peste cap! Vietile noastre, asa cum le stiam, nu mai exista....
Stresul e una dintre bolile secolului. Cand esti stresat, muschii se incordeaza, respiratia devine mai grea, inima...
Stim cu totii ca timpul petrecut in aer liber este bun atat pe plan fizic, cat si...
Stresul este una dintre bolile societatii moderne, care afecteaza foarte multe persoane de pe intreg Mapamondul. Pe...