Aperitiv, ciuperci

Lista articolelor despre aperitiv si ciuperci pe AflaCum.ro

Articole despre aperitiv si ciuperci

Citeste cele mai noi articole despre aperitiv si ciuperci publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre aperitiv si ciuperci, pe AflaCum.ro!

Painea prajita cu ciuperci este o gustare tipic frantuzeasca, care poate fi savurata in orice moment al zilei, fiind usor de preparat, dupa cum urmeaza:

Ingrediente ( pentru 2 portii):

- o legatura de patrunjel;

Galbiorii sunt bogati in vitamina D, la fel ca toate ciupercile. Vitamina D este cunoscuta  pentru proprietatile anti-cancer, dar si pentru acidul glutamic, acid ce protejeaza imunitatea. Asa ca o sa iti placa sa prepari chifle cu galbiori.

Ingrediente pentru opt bucati:

- 150 grame de galbiori proaspeti;

Astazi, iti oferim o reteta simpla si delicata pe baza de peste. Ne referim la aperitivul cu somon. N-o sa iti ia mai mult de un sfert de ora sa pregatesti aceasta delicatesa, pe care sa o consumi cu pofta la micul dejun si nu numai.

Ingrediente:

- 2 fasii de somon fume;

Multe femei adopta diferite diete, mai ales dupa ce trec de 30 ani. Unele masuri de alimentatie dau roade, fara efecte secundare grave, altele sunt adevarate pericole pentru sanatate. Nu trebuie sa exagerezi! Acum ai o modalitate simpla si eficienta de a scapa de kilogramele nedorite. Trebuie doar sa respecti caracteristicile unor alimente.

Dieta pe care ti-o propunem nu este una clasica. De fapt, nu este o dieta propriu-zisa, ci o metoda ideala de a recunoaste aimentele pe care le consumi. Specialistii au numit-o dieta semafor, adica o claisificare a alimentelor: verde, galben si albastru. Iata ce presupune:

Verde - alimentele pe care le poti consuma oricand cu mare incredere: peste alb, pui, lactate cu grasime, orez brun, grapefruit, mandarina, portocale, kiwi, salata, spanac, ciuperci, fasole verde, ceapa, usturoi, ardei, praz, capsuni, zmeura, ananas, cirese.

Ciupercile sunt considerate de multi nutritionisti o comoara ascunsa a naturii. Sunt sarace in calorii, dar contin nutrienti si antioxidanti naturali, care au grija de sanatatea ta.

Iti prezentam, astazi, lista celor mai importante beneficii pe care ciupercile le aduc in organism:

1. Intaresc sistemul imunitar. Ciupercile repreiznta o sursa importanta de seleniu si de antioxidanti puternici. De asemenea, contin vitamine si minerale, in special B-uri, vitamine necesare bunei functionari neuromusculare si pentru o piele sanatoasa. Nici vitamina D nu lipseste din ciuperci. Aceasta are un rol esential in sanatatea oaselor, ajutand la fixarea calciului in organism. Mai mult, ciupercile sunt bogate in fosfor, component important al membranelor celulare si indispensabil producerii de energie necesara organismului.

Salata de sfecla cu ciuperci este o minunatie gastronomica, usor de facut, foarte gustoasa,  foarte bogata in vitamine si o optiune numai buna pentru perioadele de post.

Ingrediente:

- 4 sfecle mici(2 medii sau una mare);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crostini cu branza de capra, struguri si rozmarin reprezinta o gustare delicioasa in orice moment al zilei....
Ciupercile uscate sunt pline de savoare, se pot folosi in multe feluri de mancare (supe, rizoto, paste)...
Katy Perry isi mentine supletea cu ciuperci. Ori de cate ori vrea sa mai dea jos cate...
O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si...
Amicel, crema actioneaza ca antimicotic pentru dermatofiti, drojdii, ciuperci si bactericid pe bacili si coci grampozitivi, in...
O dieta benefica pentru sanatatea inimii este adecvata si pentru mentinerea sanatatii prostatei, aceasta constand in multe...