Ardei

Lista articolelor despre ardei pe AflaCum.ro

Articole despre ardei

Citeste cele mai noi articole despre ardei publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ardei, pe AflaCum.ro!

Ardeii verzi sunt umpluti vara cu orez sau carne si dati la cuptor. Iarna ei pot fi folositi la conserve si umpluti cu legume radacinoase.

Pentru umplere se folosesc ardei grasi de culoare verde, de marime potrivita. Se inlatura semintele si coditele, apoi se oparesc cu apa fierbinte pentru a se inmuia.

Ardeii opariti se racesc in apa rece. Se umplu cu tocatura si se asaza in borcane, iar la final se acopera cu sos de bulion.

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Ca in fiecare toamna, trebuie sa umplem camara cu diverse muraturi conservate in otet. Chiar daca nu ai incercat pana acum, este timpul sa testezi ardeii grasi copti, conservati in otet pentru iarna.

Ingrediente:

- ardei grasi sau capia

O reteta delicioasa, rapida si satioasa este omleta la cuptor cu bacon, ceapa verde, branza, ardei si cascaval.

Este o reteta potrivita in orice moment al zilei, dar mai ales in acele momente in care nu ai timp sa pregatesti ceva elaborat, insa in acelasi timp vrei ceva consistent si gustos.

Pentru aceasta omleta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 6 oua
- 100 gr bacon
- 100 gr branza telemea
- 100 gr cascaval
- 4-5 ciuperci medii
- 2-3 fire de ceapa verde
- un ardei capia
- 50 gr unt
- pesmet
- sare
- piper

O mancare de legume consistenta este cobinatia reusita de vinete cu rosii si ardei.

Aceasta mancare de vara este usoara, de aceea poate fi consumata la cina.

Ingrediente:

Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate fi numit pilaf cu ardei.

Ingrediente:

- 6 ardei grasi,
- o ceapa,
- o ceasca de orez,
- 2 cesti apa,
- 3 linguri ulei,
- o lingura bulion sau 4 rosii,
- sare, piper.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta gatita in special vara sunt ardeii umpluti cu carne sau cu orez. Alte legume umplute...
Un pilaf de post gustos are la baza orez si legume. Iata cum se obtine pilaful cu...
Alaturi de fasolea pastai, in sare se pot pastra la fel de bine si ardeii. Aceste legume...
Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte. Sursa importanta...
Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in...
Consumati vara cu placere in salate asortate cu rosii sau umpluti cu orez si carne, ardeii pot...