Atacuri de panica, anxietate

Lista articolelor despre atacuri de panica si anxietate pe AflaCum.ro

Articole despre atacuri de panica si anxietate

Citeste cele mai noi articole despre atacuri de panica si anxietate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre atacuri de panica si anxietate, pe AflaCum.ro!

Atacurile de panica pot aparea brusc si fara avertisment, ca si reactie primara a organismului la anumite amenintari. Iata cum puteti scapa de acestea:

Informati-va cu privire la cauzele atacurilor de panica. Acestea pornesc din sistemul nervos central, care controleaza respiratia, pulsul, transpiratia, respiratia, etc. Cand creierul simte pericolul, trimite semnale corpului, prin cortexul cerebral, pentru a mobiliza un raspuns. Acest lucru are loc, automat, prin eliberarea de adrenalina. Totodata, inima bate mai repede, respiratia se accelereaza si transpiratia este mai abundenta.

Este foarte important sa va pastrati calmul, atunci cand aveti de-a face cu un atac de panica, incercand sa va convingeti ca nu sunteti in pericol si repetandu-va acest lucru, in minte, timp de cateva minute.

Fobia sociala reprezinta o tulburare de anxietate ce se manifesta printr-un set de simptome resimtite in context social, precum: a vorbi in societate, a manca/bea in fata altor persoane, a folosi WC-uri publice, a vorbi intr-un grup, a cere informatii, a citi/scrie in fata altora etc. Aceasta forma de anxietate clinica afecteaza intre 7% si 12% din populatie.

Cum sa faci diferenta intre nervozitatea normala si fobiea sociala?

Nervozitatea normala. Exista situatii in care orice persoana sanatoasa la cap, cum spunem noi, romanii, ar trebui sa devina usor nervoasa, nesigura. Se intampla atunci cand au loc momente importante in viata unui om; un interviu de angajare, o destainuire catre un parinte, o discutie cu superiorul, o interactiune cu o persoana necunoscuta etc. In acele momente, creste pulsul, inima bate mai tare, transpiram si respiram mai greu. E un cumul firesc de emotii. Totusi, dupa ce ne familiarizam cu situatia, incepem sa revenim la starea normala, reusind sa rezolvam ceea ce ne-am propus.

Aproximativ 275 milioane de oameni sufera de anxietate, pe intreg Mapamondul. Stresul este o alta problema majora: aproximativ 75% dintre oameni sunt afectati de acesta, atat fizic, cat si mental! Terapeutii pot ajuta la rezolvarea acestor probleme si a efectelor negative. Totusi, in afara de solutiile pe termen lung, exista si cateva lucruri pe care orice om le poate face pentru a combate anxietatea si stresul!

Trucuri pentru combaterea stresului si anxietatii:

1. Fa gargara. Gargara stimuleaza nervul vag (parte din sistemul nervos parasimpatic, cunoscut drept sistemul odihna si digestie) , care trimite informatii despre reglarea anxietatii catre creier. Stimularea acestui nerv poate incetini raspunsul la stres. Vei calma senzatia de anxietate si te vei simti mai bine. De asemenea, cantatul si rasul pot stimula nervul vag.

Suferi frecvent de stari de anxietate care iti provoaca teribile dureri de cap? Consulta un medic. Vei primi un tratament care sa te scape de aceste suferinte. Din pacate, medicamentele produc si nenumarate reactii adverse.

Nu te incurajam sa ignori sfatul si reteta medicului, ci iti prezentam o alternativa. E vorba despre limonada de lavanda! Are un gust minunat si iti va lua cu mana durerea de cap. Iata cum poti s-o prepari in propria bucatarie:

Ai nevoie de:

Stresul si anxietatea sunt cauzate, in mod frevcent, de gandurile care nu ne dau pace, zi de zi. Iata cateva metode, prin care puteti sa va eliberati mintea de ganduri:

1. Blocarea gandurilor

Asezati pe o hartie gandurile care nu va dau pace, incepand cu cele mai deranjante si ajungand la cele mai putin stresante.

Anxietatea este o reactie normala, pe care oamenii o resimt, atunci cand se simt amenintati sau in pericol si care produce o serie de modificari in organism, in modul de gandire si in comportamentul uman.  

Pe de alta parte, depresia este o tulburare emotionala des intalnita in zilele noastre, care afecteaza modul in care o persoana mananca sau doarme, modul in care aceasta se vede pe sine sau modul de gandire a acesteia.

Iata 5 modalitati de a evita anxietatea si depresia:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oricine se simte trist ocazional, pentru o perioada scurta de timp si ca reactie normala la o...
Anxietatea si depresia sunt lucruri la ordinea zilei in societatea noastra moderna. Anxietatea ne impiedica sa incercam...
Citeste prospectul medicamentului Stress away si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: insomnie,...
Citeste prospectul medicamentului Tensispres si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Anxietate reactionala...
Citeste prospectul medicamentului Plegomazin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Forma injectabila...
Citeste prospectul medicamentului Oxazepam si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Stari de...