Bebelus, copil mers corect

Lista articolelor despre bebelus si copil mers corect pe AflaCum.ro

Articole despre bebelus si copil mers corect

Citeste cele mai noi articole despre bebelus si copil mers corect publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bebelus si copil mers corect, pe AflaCum.ro!

Mersul bebelusului e un proces care necesita timp si rabdare din partea parintilor. Pentru a invata sa mearga corect, un copil parcurge mai multe etape: mers de-a busilea, tarat, ridicat in picioare si primii pasi facuti. Dupa o lunga calatorie, copilul tau va invata sa mearga pe propriile picioare!

Parintii au un rol foarte important in procesul de invatare a mersului. Daca ati devenit parinti, trebuie sa stiti ca intre 4 si 15 luni bebelusul invata cum sa stea in fundulet, apoi in picioare si in final sa faca excursii mici prin toata casa pe popriile picioare.

1. Statul in fundulet. Cand bebelusul poate sta in fundulet fara niciun sprijin la spate este primul pas catre castigarea mobilitatii corpului. Atunci cand e lasat sa stea astfel, musculatura implicata in actul mersului este intarita si pregatita pentru urmatoarele etape. Acest lucru se intampla intre 4 si 7 luni. Ajuta la intarirea muschilor copilului prin jocul cu mingea.

2. Taratul. In timp ce se taraste, copilul trebuie sa invete sa isi coordoneze miscarea simultana a mainilor si picioarelor. Copilul se va tari intre 7 si 10 luni. Iti vei ajuta mult bebelusul, chemandu-l frecvent la tine. Va prinde mai mult curaj in miscari.

3. Ridicatul in picioare. Pe masura ce musculatura si oasele se intaresc, copilul se va ridica singur in picioare. Initial, se va tine de obiecte din preajma lui pentru a face acest lucru (de o piesa de mobilier sau de parinti). Va reusi acest lucru in jurul varstei de 8-10 luni. Ajuta-l sa gaseasca echilibrul, oferindu-i o mana drept suport. Dupa care arata-i cum sa indoaie genunchii pentru a se putea aseza iar in fundulet. In acest fel il ajuti sa invete cum sa se aseze fara a exista riscul cazaturilor accidentale si ranilor.

4. Primii pasi. Ajuta-ti bebelusul sa faca primii pasi. De cand incepe sa se ridice in picioare singurel este important sa il incurajezi sa faca pasi tinandu-l de manute. Acest lucru il va pregati pentru momentul cand va face primii pasi fara niciun fel de sprijin.

Ai rabdare si repeta frecvent mersul! Micutul va incepe sa mearga mai repede singurel si va capata curaj.

5. Primii pasi facuti fara ajutorul tau. Copilul va incepe sa se ridice in picioare si sa mearga de colo pana colo singurel, dar sprijinindu-se de canapea sau piese de mobilier. Aceasta se va intampla pe la 8-9 luni.Din acest moment, e cazul sa iei toate masurile de siguranta pentru ca bebelusul sa nu se raneasca!
 
Nu inceta sa il incurajezi pe copil! Stai la o anumita distanta de el si striga-l sa vina la tine. Mai intai pozitioneaza-te astfel incat micutul sa aiba de ce sa se sprijine in mers. Pe masura ce trece timpul, aseaza-te astfel incat micutul sa inceapa sa vina la tine fara niciun sprijin. Ai grija ca distanta sa fie mica la inceput.

Copilul tau va incepe sa mearga fara ajutor intre 9 si 12 luni. De cele mai multe ori, momentul ia parintii prin surprindere. Odata ce s-a intamplat miracolul, nu uita sa iti feliciti bebelusul! In acelasi timp, e vremea sa il responsabilizezi. Evita sa il mai tii foarte mult cand merge si lasa-l sa incerce sa isi dea drumul singur la mers, insa monitorizeaza-l in permanenta.

Candidoza bucala este o infectie cauzata de Candida Albicans, o ciuperca pe care o regasim in mod normal in flora intestinala si care ajunge in gura in cantitati sporite, in urma unor dezechilibre. La bebelusi afectiunea este frecventa, pentru ca sistemul imunitar la sugari este mai putin dezvoltat in comparatie cu cel al adultilor. Problema nu trebuie ignorata! Ea poate produce disconfort in timpul alaptarii, ceea ce va determina copilul sa nu se mai hraneasca asa cum trebuie!

Candidoza bucala - cauze:

- igiena orala precara;

Emotia de a-ti vedea copilul zambind pentru prima oara cu greu poate fi egalata ca intensitate. Acel prim zambet, cunoscut si ca zambet angelic, este momentul mult asteptat de parinti, o clipa care compenseaza, cumva, oboseala si orele de insomnie adunate in acele prime luni haotice, dar atat de frumoase. Te-ai intrebat vreodata ce se ascunde in spatele acelui zambet minunat al bebelusului? Ce declanseaza zambetul chiar si cand micutul doarme?

Zambetul magic se intampla frecvent in timp ce bebelusul doarme adanc. Viseaza oare cel mic? Isi aminteste de timpul petrecut in burtica mamei? Sa vedem, asadar, de ce zambesc nou-nascutii cand dorm adanc:

Bebelusii zambesc chiar inainte de a se naste. Fatul parca zambea, atunci cand ai facut ecografia cu ultrasunete? Nu ti s-a parut. Chiar asa s-a intamplat. Un studiu bazat pe observarea a 500 femei insarcinate care au folosit ultrasunete 4D a relevat un aspect uimitor: 31 dintre fetusi au zambit. Fiecare dintre acestia a zambit pentru un timp mediu de 3,21 secunde. Astfel, oamenii de stiinta au stabilit ca zambetele spontane apar inca din perioada in care bebelusii sunt in pantece, cu mult inainte de nastere. In prezent, datorita dezvoltarii de noi tehnologii de observatie, s-au descoperit alte aspecte fascinante: fetusii pot casca la 18 saptamani dupa ce au fost conceputi. In jurul saptamanii cu numarul 26 de gestatie, fetusii pot zambi, clipi si chiar plange din interiorul uterului. Este vorba despre expresii faciale ca niste reflexe involuntare pe care le dezvolta ca un fel de pregatire pentru momentul nasterii.

Un nou-nascut aduce multa bucurie, dar si multa responsabilitate. Proaspetii parinti sunt, de multe ori, nepregatiti pentru acest moment unic, avand temeri legate de modalitatea de hranire, linistire si adormire a bebelului.

Iata o lista de 9 sfaturi care te vor ajuta sa ingrijesti mai usor un nou-nascut:

1. Cum sa tii un copil. E normal sa-ti fie teama ca nu stii cum sa tii copilul in brate. E prima oara pentru tine. Dar daca respecti acesti pasi simpli, vei scapa rapid de aceasta stare. Gatul copilului este cel mai delicat, iar atunci cand il ridici, trebuie sa-i tii mana sub capsor. Cum bebelusul nu-si poate sustine capul singur, trebuie sa te asiguri intotdeauna ca ai o mana sub capul sau.Cealalta mana va sprijini cu balndete corpul nou-nascutului. De asemenea, ai grija la fontanelele(zonele moi ale craniului) bebelusului. Evita atingerea acestora. Pentru a oferi protectie si siguiranta bebelusului, tine-l merei la piept.

Esti o proaspata mamica? E clar ca grijile din timpul sarcinii au devenit si mai mari, dupa nasterea bebelusului tau. Modul de viata se schimba, responsabilitatile se inmultesc. Nevoile copilului sunt pe primul plan.

Igiena bebelusului este esentiala pentru sanatatea sa, pentru dezvoltarea lui in armonie. Un capitol destul de dificil il reprezinta ingrijirea unghiilor bebelusului. Nou-nascutii au unghiile mai moi si un ritm mai rapid de crestere in comparatie, asa ca trebuie sa acorzi o atentie speciala ingrijirii acestora. Iata cateva modalitati sigure prin care poti taia unghiutele celui mic:

1. Pilirea. Exista o pila speciala pentru copii. Aceasta metoda e si cea mai eficienta, desi dureaza mai mult. Mare atentie la pielea delicata de sub unghiile bebelusului!

Bebelusul tau adoarme greu? Reusesti cu dificultate sa-l linistesti inainte de culcare? Nu te impacienta. Somnul celui mic e o sarcina dificila pentru orice parinte. Ce trebuie sa stii este ca s-a gasit o solutie mai eficienta de adormire a bebelusilor. Iata care este aceasta.

Un grup de cercetatorii au ajuns la o concluzie greu de preconizat: bebelusii dorm mai bine in camere separate de cele ale parintilor! Pare o ciudatenie, dar cifrele asta arata. Somnul a peste 10.000 de bebelusi din SUA, Australia, Brazilia, Canada, Marea Britanie si Noua Zeelanda a fost monitorizat. Concret, parintii respectivilor copii au completat chestionare in care au notat comportamentele copiilor de peste noapte. In urma analizarii raspunsurilor, cercetatorii au descoperit ca 37% dintre bebelusii din SUA si 48% dintre cei inclusi in grupul international obisnuiau sa doarma intr-o camera separata de cea a parintilor.

De asemenea, parintii care isi petreceau noaptea intr-o camera separata de cea a copiilor au declarat ca bebelusii lor se culcau mai devreme, adormeau mai repede, iar somnul lor era mai lung pe parcursul a 24 ore.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toti parintii sunt, fara indoiala, incantati sa vada cum le cresc copiii, in toate etapele dezvoltarii. Unele...
Laptele matern este foarte sanatos si medicii incurajeaza mamele sa-si hraneasca astfel bebelusii. Insa alaptarea poate fi...
Viitoarele mame trebuie sa se pregateasca, pentru venirea pe lume a unui copil, din punct de vedere...
Daca sunteti insarcinate si doriti sa aflati sexul bebelusului este indicat sa stiti si cum puteti sa...
Oricat de bine va ingrijiti copilul, febra este ceva care apare intotdeauna pe neasteptate. Bebelusii pot face...
Venirea pe lume a celui de-al doilea copil poate fi la fel de coplesitoare ca si a...