Bebelus, copil

Lista articolelor despre bebelus si copil pe AflaCum.ro

Articole despre bebelus si copil

Citeste cele mai noi articole despre bebelus si copil publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bebelus si copil, pe AflaCum.ro!

Esti o proaspata mamica? E clar ca grijile din timpul sarcinii au devenit si mai mari, dupa nasterea bebelusului tau. Modul de viata se schimba, responsabilitatile se inmultesc. Nevoile copilului sunt pe primul plan.

Igiena bebelusului este esentiala pentru sanatatea sa, pentru dezvoltarea lui in armonie. Un capitol destul de dificil il reprezinta ingrijirea unghiilor bebelusului. Nou-nascutii au unghiile mai moi si un ritm mai rapid de crestere in comparatie, asa ca trebuie sa acorzi o atentie speciala ingrijirii acestora. Iata cateva modalitati sigure prin care poti taia unghiutele celui mic:

1. Pilirea. Exista o pila speciala pentru copii. Aceasta metoda e si cea mai eficienta, desi dureaza mai mult. Mare atentie la pielea delicata de sub unghiile bebelusului!

Vrei sa alegi numele copilului si nu prea iti dai seama ce i s-ar potrivi? E fireasca reactia ta. Numele copilului este foarte important. Il va purta toata viata cu mandrie sau usor rusinat. Depinde de alegerea ta.

Numele copilului tau trebuie sa fie, in primul rand, o bucurie pentru tine. Dar daca gusturile tale sunt usor iesite din comun, nu face greseala sa le aplici cand alegi numele copilului. Mai bine tine cont de aceste reguli.

1. Nume de familie vs prenume. E de evitat alegerea unui prenume care sa semene cu numele sau sa fie in rima. Ion Ion, spre exemplu. Nu e o combinatie dezastruoasa, dar nici nu suna prea bine. In plus, arata totala ta lipsa de inspiratie.

Toti parintii sunt, fara indoiala, incantati sa vada cum le cresc copiii, in toate etapele dezvoltarii. Unele dintre aceste etape sunt mai complicate, insa, decat altele. Spre exemplu, o perioada grea este cea a trecerii copilului de la scutece la olita.

Exista, din fericire, o metoda prin care copilul tau va invata rapid sa foloseasca asa cum trebuie olita! E vorba de Tehnica Fellom. Aceasta presupune ca bebelusul tau sa mearga gol de la talie in jos (cand e in acasa) si sa poarte pantalonasi scurti, fara lenjerie(cand este in public). Noaptea, copilul va purta scutece.

De ce ai nevoie pentru a aplica tehnica Fellom

Venirea pe lume a celui de-al doilea copil poate fi la fel de coplesitoare ca si a celui dintai, datorita faptului ca aveti deja un copil acasa.

Un al doilea copil aduce noi provocari, insa daca sunteti pregatiti, acestea vi se vor parea usor de depasit.

Iata o serie de sfaturi in acest sens:

Cu toate emotiile prilejuite de nasterea unui copil, la care se adauga confuzia obisnuita din institutiile romanesti, multi parinti se trezesc ca au uitat sa scoata certificatul de nastere al nou-nascutului.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmati, pentru a va inregistra copilul dupa nastere si a evita plata de amenzi:

Declarati nasterea copilului! Trebuie sa declarati nasterea copilului (in termen de trei zile) in maternitate sau la dispensarul medical teritorial (daca nasterea s-a produs acasa).

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte mici, nu doar ca spun lucruri iesite din comun, ci si fac astfel de lucruri. De exemplu, s-ar putea sa te intrebi de ce copilul tau se loveste cu capul de patut inainte de culcare. Nu te impacienta! Exista explicatii pentru acest comportament si nu numai.

8 comportamente ciudate ale copiilor si cum sa le gestionezi:

1. Isi tin respiratia. In aceasta perioada in care nu respira, copilul, cel mai probabil,tocmai a avut o criza de plans. Urmeaza imediat cam un minut in care cel mic nu mai respira. De aceea, se va schimba la fata si chiar exista riscul sa lesine. Nu te supara pe el! Nu poate controla acest comportament! Aceste episoade se pot intampla deoarece copilul este furios, speriat, in stare de soc sau cuprins de o durere fizica. Desi poate parea infricosatoare, tinerea respiratiei nu e de obicei periculoasa. Obiceiul incepe sa dispara la varsta de 4-5 ani.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar...
Orice parinte isi doreste un copil care sa creasca sanatos, armonios si cu o incredere de sine...
Multe mamici nasc pe timp de noapte, adica in perioada cand, aparent, sunt mai putin pregatite pentru...
Bebelusii si copiii pana la varsta de 5 ani fac multa mizerie in timp ce mananca! E...
Niciun parinte nu se simte bine cand vede ca un alt adult ii cearta copilul. Un astfel...
Emotia de a-ti vedea copilul zambind pentru prima oara cu greu poate fi egalata ca intensitate. Acel...