Bebelusi, bilirubina

Lista articolelor despre bebelusi si bilirubina pe AflaCum.ro

Articole despre bebelusi si bilirubina

Citeste cele mai noi articole despre bebelusi si bilirubina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bebelusi si bilirubina, pe AflaCum.ro!

Icterul este o afectiune comuna in randul nou-nascutilor in primele 2-4 zile de viata, fiind cauzat de nivelul ridicat de bilirubina, o substanta din sange si bila, produsa prin distrugerea celulelor rosii.

Ficatul matur poate filtra si elimina bilirubina, insa cel al bebelusilor este incapabil de asa ceva, ducand la aparitia icterului.

Iata cum poate fi redus riscul aparitiei icterului la nou-nascuti:

Candidoza bucala este o infectie cauzata de Candida Albicans, o ciuperca pe care o regasim in mod normal in flora intestinala si care ajunge in gura in cantitati sporite, in urma unor dezechilibre. La bebelusi afectiunea este frecventa, pentru ca sistemul imunitar la sugari este mai putin dezvoltat in comparatie cu cel al adultilor. Problema nu trebuie ignorata! Ea poate produce disconfort in timpul alaptarii, ceea ce va determina copilul sa nu se mai hraneasca asa cum trebuie!

Candidoza bucala - cauze:

- igiena orala precara;

Un mit spune ca o femeie insarcinata care sufera de arsuri stomacale va naste un copil cu o podoaba capilara bogata. In 2006, cativa cercetatori au analizat aceasta legenda. Rezultatul a fost cel putin interesant: 23 gravidute din 28 supuse testului au nascut copii cu mult par! Oamenii de stiinta au argumentat rezultatele astfel: hormonii eliberati in timpul sarcinii declanseaza cresterea parului la bebelusi!

Nu stim sigur daca acel studiu este concludent, insa vom incerca sa analizam si sa intelegem situatia. Asadar, de ce unii copii se nasc cu par si altii fara? Iata o lista de potentiale motive:

Parul unui nou-nascut se poate schimba radical, atunci cand acesta creste. Bebelusii se nasc cu foliculii de par la locul lor. Mai exact, acei foliculi vor fi prezenti la nivelul scalpului toata viata. Cu toate acestea, parul unui bebelus (sau lipsa acestuia) ar putea sa-si schimbe aspectul atunci cand acesta incepe sa creasca. Mai exact, e foarte posibil ca un nou-nascut cu o podoaba capilara bogata sa cheleasca dupa cateva luni si viceversa: un bebelus nascut fara par sa dezvolte, in cateva luni, un par frumos si dens!

Daca esti parinte, trebuie sa fie precaut, deoarece chiar si produsele populare pot provoca rani si chiar decesul celui mic. Am intocmit o lista de produse pe care parintii responsabili evita sa le foloseasca.

Produse periculoase pentru bebelusul tau:

Sistemele de siguranta pentru pat(bumpers). Tinerii parinti folosesc, adesea, astfel de sisteme, pentru ca bebelusul sa nu se loveasca de marginile patului. Din pacate, acest accesoriu poate deveni un cosmar!Exista riscul de sufocare si chiar pericolul de moarte subita!Tine departe de patut obiectele ce pot acoperi fata copilului tau!.

Un nou-nascut pare o fiinta micuta si neajutorata care necesita ajutor constant din partea adultilor. Este adevarat, dar nu in totalitate. De fapt, bebelusii sunt mult mai puternici decat cred cei mari. Spre exemplu, sunt capabili sa isi manipuleze mamele cu ajutorul impulsurilor chimice, dorm cu ochii deschisi si nu se tem de inaltimi.

12 comportamente fascinante ale bebelusilor pe care adultii nu mai sunt capabili sa le puna in practica:

1. Nou-nascutii au un gust mai bun decat adultii. Limba si mucoasele celor mici sunt inzestrate cu mai multe papile gustative decat adulti. Unii oameni de stiinta cred ca acest grup de papile este necesar pentru explorarea lumii inconjuratoare. Poate ca, pe langa gust, bebelusii simt si altceva atunci cand ling obiecte. Conform teoriei sinesteziei, semnalele de la un sistem senzorial pot ajunge intr-un alt sistem. De exemplu, o persoana poate vedea culoarea muzicii sau poate simti mirosul cuvintelor. Ceva similar se intampla, se pare, cu nou-nascutii. Datorita unui numar mare de neuroni si papile gustative, bebelusii obtin mai multe informatii despre obiecte decat adultii, prin simpla lipire a limbii de jucarii, maini si alte lucruri care ii inconjoara. Odata cu inaintarea in varsta, oamenii intrerup conexiunile neuronale inutile si percep lumea intr-un mod normal.

Tusea la un copil mic(1 – 3 ani) este periculoasa, mai ales daca este convulsiva. De cele mai multe ori, tusea este o reactie a unei banale raceli, dar intotdeauna trebuie identificata cauza pentru a folosi la timp tratamentul adecvat. Nu uita: mergi cu copilul la medic, daca tusea este dublata de febra mare si de dificultati ale respiratiei sau, mai rau, senzatie de sufocare!

Cum sa tratezi tusea la copii. Remedii de casa:

Evita sa folosesti medicamente pentru tuse, daca copilul tau are sub 4 ani. Aceste tipuri de medicamente pot favoriza reactii secundare grave la bebelusi si copii mici.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alergiile sunt reactiile organismului la anumite sustante din mediu inconjurator, considerate de catre acesta ca fiind alergeni. ...
Imbaierea unui nou-nascut reprezinta un lucru inspaimantator pentru proaspetele mamici. Multi bebelusi plang foarte mult cand sunt...
Fenomenul cauza-efect pare evident si natural pentru adulti, insa pentru copii, mai ales pentru cei de varsta...
Cand va ganditi la numele potrivit pentru bebelusul dvs., trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi pentru...
Laptele matern este cel mai bun pentru bebelus. Daca doriti sa pastrati o rezerva de lapte, o...