Beneficii, par gras

Lista articolelor despre beneficii si par gras pe AflaCum.ro

Articole despre beneficii si par gras

Citeste cele mai noi articole despre beneficii si par gras publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre beneficii si par gras, pe AflaCum.ro!

Rosiile sunt nelipsite din orice bucatarie, mai ales in sezonul cald, iar consumul acestora aduce cu sine o serie de beneficii pentru intregul organism, dupa cum urmeaza:

1. Ajuta in tratarea acneei, datorita continutului de acid salicilic. Zdrobiti o rosie coapta si intindeti pulpa pe zona afectata, lansad-o sa actioneze timp de 10-20 de minute, inainte de a o indeparta cu apa calduta. Repetati acest tratament de 2-3 ori pe zi, pentru rezultate scontate.

2. Micsoreaza porii deschisi, in care se acumuleaza praf si impuritati, ce pot produce cosuri, deoarece actioneaza ca un astringent natural,
1. Puneti o lingura de suc proaspat de rosii intr-un bol.
2. Adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.
3. Clatiti-va fata cu apa si apoi aplicati amestecul de mai sus pe porii deschisi, cu ajutarul unei dischete demachiante.
4. Lasati solutia sa actioneze timp de 15 minute.
5. Clatiti-va fata cu apa rece si uscati-o bine cu un prosop curat.
6. Folositi acest tratament de 2 ori pe saptamana.

Parul gras necesita o ingrijire adecvata. Sampoanele speciale si spalarile dese sunt alegerile populare ale oamenilor care sufera de asa ceva. Daca te afli in aceasta categorie, trebuie sa stii ca si alimentatia poate face diferenta. Exista mancare care nu face altceva decat sa ingrase si mai tare firul de par.

Alimente care ingrasa parul:

Zahar. Hormonii sunt mesagerii corpului nostru. Ei ajuta la controlul celor mai mupte proceser care se petrec in organism. De aceea este important sa ii mentinem in echilibru. Zaharul nu este un produs care sa favorizeze acest tip de echilibru!. De fapt, functioneaza invers, creand dezechilibru hormonal. Practic, influenteaza negativ procesele inflamatorii din organism si creste nivelul zaharului din sange, incurajand glanda sebacee sa produca mai mult ulei.

Scalpul trebuie sa produca o anumita cantitate de ulei pentru a ramane hidratat si pentru a proteja parul, creand o bariera subtire intre acesta si mediu. Excesul de sebum, in schimb, poate provoca multe probleme , incepand de la lipsa de volum si parul lipsit de stralucire pana la un scalp iritat si probleme cu matreata. Din fericire, daca identifici cauza excesului de sebum, poti tine situatia sub control.

De ce se ingrasa parul si cum poti sa stopezi fenomenul:

1. Aplici coafuri nepotrivite. O coada de cal sic poate parea o modalitate perfecta de a-ti ascunde parul gras, dar, in realitate, este invers. Parul tau poate arata ingrijit, insa aceasta coafura provoaca acumularea de sebum sub radacinile parului. Coafurile elegante necesita o multe produse de coafare care incarca parul, ingrasandu-l mai repede.

Te speli pe cap in fiecare zi? Ar trebui sa renunti la acest obicei, deoarece pot aparea efecte nedorite pentru par. Igiena in exces este, practic, la fel de periculoasa precum igiena precara. Iata de ce.

Parul nu are propriile vase sangvine, fiind dependent de pielea care il hraneste. Spalat zilnic scalpul ramane fara strat protector, iar parul nu se mai hidrateaza, devenind slab si uscat. Nici macar persoanele cu par gras nu ar trebui sa se spele in mod cotidian, conform medicilor trihologi, deoarece glandele sebacee vor secreta si mai multa grasime!

Cum sa eviti ingrasarea parului?

Spalarea parului reprezinta o problema in societatea moderna, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos. De cate ori sa te speli pe cap intr-o saptamana? Se ingrasa parul, daca te speli prea des? Risti anumite boli, daca te speli prea rar? Sunt intrebari pe care orice om si le-a pus macar o data in viata.

Raspunsul la toate aceste intrebari e simplu: Spala-te de cate ori simti nevoia! Ingrasarea parului nu e direct proportionala cu numarul de spalari! In cel mai rau caz, fecventa ridicata a spalarilor pe cap poate provoca un scalp uscat!

Cei mai multi dermatologi ne sfatuiesc sa ne spalam la cap atunci cand credem de cuviinta, urmarind, cu precadere, sa pastram igiena scalpului si implicit a parului. Daca simti ca parul tau s-a imbacsit, spala-l! Pana la urma, acest act de igiena tine, mai degraba, de o conventie sociala. Frecventa spalarii parului difera in functie de educatie, mediu social si chiar religie!

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Uleiurile esentiale raspandesc un parfum minunat in intreaga locuinta, creand un mediu relaxant si odihnitor. Iata cateva...
Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest...
Pastarnacul este o planta radacinoasa din familia morcovului, folosit in special la ciorbe. Pentru a beneficia de...
Uleiul de cocos este un aliment natural, 100% comestibil cu numeroase beneficii pentru sanatate. Uleiul de cocos...
Terapia cu miere sau apiterapia este folosita din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor pe care le...
Lemongross este o planta folosita frecvent in bucataria asiatica, asemanatoare la gust cu lamaia si apreciata atat...