Boala piele, acnee

Lista articolelor despre boala piele si acnee pe AflaCum.ro

Articole despre boala piele si acnee

Citeste cele mai noi articole despre boala piele si acnee publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre boala piele si acnee, pe AflaCum.ro!

Exista mai multe tipuri de cosuri. Acneea este o boala de piele, care poate fi tratata doar de catre un medic dermatolog, insa aparitia cosurilor ocazionale poate fi evitata usor, dupa cum urmeaza:

1. Daca aveti ten sensibil este indicat sa va curatati fata, de doua ori pe zi, cu ajutorul unui demachiant cremos si a unei lotiuni tonice din Hamamelis ( Alunul Vrajitoarei) si sa va hidratati pielea cu ajutorul unei creme speciale pentru acest tip de ten.

2. Daca aveti ten normal si mixt puteti folosi mai multe tipuri de produse de ingrijire a fetei. Astfel este indicat sa va curatati tenul in profunzime, cu ajutorul unui demachiant-spuma, cu proprietati anti-bacteriene, care sa reduca numarul bacteriilor de pe fata, ce pot duce la aparitia cosurilor ocazionale. Aplicati apoi o lotiune tonica, pentru a indeparta urmele de demachiant si hidratati-va pielea cu ajutorul unei creme fara continut de ulei.  

Acneea chistica este un tip de acnee inflamatorie care provoaca formarea adanc sub piele a unor cosuri dureroase si pline cu puroi. Afectiunea se instaleaza atunci cand porii pielii se infunda cu sebum (substanta uleioasa produsa de glandele sebacee) si cu celulele moarte ale pielii. Acneea chistica poate fi dureroasa, dar este tratabila. Problema nu va disparea peste noapte, insa poti lua masuri pentru a o reduce in cateva saptamani. Dermatologul iti poate oferi creme, pastile, dar poate sa aplice si alte proceduri specifice.

Cum sa scapi de acneea chistica. Tratament medical:

1. Fa o programare la dermatolog. Cel mai rapid si mai eficient mod de a combate acneea chistica este prin tratament medical de specialitate. Dermatologul poate prescrie medicamentele sau poate efectua proceduri non-invazive. Nu uita sa-i spui medicului specialist daca esti insarcinata sau daca alaptezi.

Te lupti cu o eruptie acneeica? Probabil ca simti multa frustrare si chiar jena. N-ar trebui sa te simti rau, mai ales daca faci totul pentru a scapa de cosuri! Exista multe metode eficiente de a elimina acneea. De exemplu, o metoda neconventionala(neaprobata de medicii dermatologi) este cea pe baza de pasta de dinti.

Inainte, totusi, de a aplica metoda care are la baza pasta de dinti, iti recomandam sa aplici una sau mai multe dintre aceste metode:

- medicamente pentru acnee. Rezultatele apar pe termen mediu, dupa 2-3 saptamani. Tratamentul poate fi destul de scump si necesita aplicare zilnica;

Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit ca solutie naturala pentru a scapa de acnee(cosuri). Acesta are proprietati antibacteriene naturale, ceea ce il transforma intr-o alternativa excelenta la substantele chimice sintetice dure. Avantajul? Nu va indeparta uleiurile naturale de la nivelul pielii. Uleiul de arbore de ceai poate fi aplicat direct pe zonele cu acnee sau poate fi folosit ca ingredient intr-o varietate de tratamente pentru piele.

Cum sa tratezi acneea folosind ulei esential de arbore de ceai:

1. Cumpara ulei esential de arbore de ceai pur. Daca uleiul este pur, sansele sa aplici pe piele substante chimice sunt minime. Uita-te, asadar, pe eticheta. Ar trebui sa scrie clar si mare conccentratia. Daca e 100%, atunci cumpara respectivul ulei!

Desi nu exista nicio dovada palpabila ca vreun aliment poate cauza acnee, unele mancaruri pot agrava aceasta afectiune. Asadar, iata ce alimente trebuie evitate daca aveti acnee:

Alimente cu continut ridicat de grasimi, cum ar fi mancarea de tip fast-food, prajelile in baie de ulei, chipsurile de cartofi, budinca si inghetata trebuie consumate cat mai rar, daca nu chiar deloc, pentru a nu agrava acneea.

Alimente ce contin zahar rafinat, cum ar fi bomboanele, sucurile naturale de fructe, fursecurile, produsele de patiserie si sucurile carbogazoase, deoarece dauneaza sanatatii pielii si slabesc imunitatea.

Acneea afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Daca pana nu de mult, aceasta afectiune era mai prezenta la adolescenti, mai nou ea se manifesta destul de frecvent si in cazul persoanelor ajunse la maturitate.

Cauzele aparitiei acneei:

- praf, murdarie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Eczema este o boala de piele, acuta sau cronica, de natura infectioasa sau alergica, caracterizata prin eruptii,...
Pe langa asigurarea unei bune igiene orale, apa de gura poate avea si alte intrebuintari, dupa cum...
Rosiile sunt nelipsite din orice bucatarie, mai ales in sezonul cald, iar consumul acestora aduce cu sine...
Cristofor Columb a numit papaya „fructul ingerilor”, datorita gustului sau delicios, a consistentei fine si a texturii...
Psoriazis este o afectiune dermatologica cronica care determina dezvoltarea in exces a celulelor de la suprafata pielii. ...
Citeste prospectul medicamentului Isotrexin gel si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Isotrexin...