Scortisoara este un condiment aromat care se foloseste la placinte, prajituri si in alte combinatii culinare.
Folosita si ca planta medicinala, scortisoara face adevarate minuni pentru sanatate.
Principalele beneficii ale scortisoarei sunt:
Scortisoara contine o substanta cu proprietati medicinale numita cinnamaldehida care intareste metabolismul.
Este o sursa importanta de antioxidanti. Acestia reduc riscul aparitiei de boli si refac tesuturile afectate de diferite umflaturi.
Scortisoara reduce riscul aparitiei bolilor de inima.
Scortisoara te protejeaza impotriva cancerului stopand cresterea necontrolata a celulelor canceroase din organism.
Scortisoara este recomandata in diabet. Persoanele care au diabet de tip 2 isi pot ameliora starea de sanatate consumand un singur gram de scorțisoara pe zi.
Si nu in ultimul rand, scortisoara este folosita si ca tratament de frumusete deoarece combate acneea si alte defecte ale pielii.