Branza vaca, aluat

Lista articolelor despre branza vaca si aluat pe AflaCum.ro

Articole despre branza vaca si aluat

Citeste cele mai noi articole despre branza vaca si aluat publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre branza vaca si aluat, pe AflaCum.ro!

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.

Ingrediente:

150 grame branza de vaca,
150 grame unt,
150 grame faina,
2 linguri rase zahar,
un praf de sare,
un varf de lingurita bicarbonat,
nuci macinate,
miere
ou pentru uns deasupra.

Perfecte pentru o zi linistita in familie, rulourile cu marmelada sunt un dulce de casa ce poate fi servit in orice moment al zilei, inclusiv la micul dejun.

Aceste ruloruri se obtin din aluat de branza de vaca.

Ingrediente:

Branza de capra are un gust diferit fata de cea de vaca. Unele persoane nu suporta acest gust, altele il prefera. Ar mai fi si categoria celor care nici macar nu au incercat acest tip de branza. Ce trebuie sa stii neaparat este faptul ca branza de capra are mai multe beneficii pentru sanatate decat cea de vaca! Iata despre ce este vorba.

De ce e mai buna branza de capra decat cea de vaca:

- mai putine grasimi saturate si colesterol. Branza de capra contine 22 mg de colesterol/28gr. Branza cheddar, in schimb, contine 28 mg la aceeasi cantitate. Astfel, daca vei consuma branza de capara, vei reduce nivelul colesterolului, iar riscurile de aparitie a bolilr de inima si de ficat vor scadea.

Placintele ardelenesti sunt printre cele mai iubite produse de patiserie din Romania. Nu stim, insa, cate gospodine stiu sa le prepare. Doresti sa pregatesti in propria bucatarie asemenea minunatii culinare? Ia o foaie, un pix si noteaza reteta.

Ingrediente aluat:

- 500 g de faina;

Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa se intampla sa cumpere altceva decat ceea ce doresc, pacalindu-se si chiar punandu-si sanatatea in pericol.

Daca vrei o branza de oaie, trebuie sa te asiguri ca...este branza de oaie. Te ajutam sa recunosti tipurile de branza:

1. Branza de oaie e intotdeauna alba ca o coala de hartie. Daca are si o urma de culoare galbuie, inseamna ca este in amestec cu lapte de vaca. In acest caz, pretul ar trebui sa fie mai mic.

Odata ce ai incercat sa faci acest aluat de pizza acasa, vei observa care este diferenta fata de cel cumparat din comert. Vei observa, de asemenea, cat de usor este sa faci acest aluat.

Ingrediente:
- 2/3 cana de apa calda (165 ml) de apa calda in jur de 38 grade C
- 1 lingurita (5 ml) de zahar
- 1 lingurita (5 gr) de drojdie
- ½ lingura de sare
- 1 lingura (15 ml) de ulei de masline 2 cani + 1 ling.(250 gr.) de faina

Pasii de urmat
1. Pune apa calda intr-un bol. Adauga drojdia si zaharul. Amesteca usor si lasa la odihna timp de 5 pana la 10 minute, pana cand drojdia se activeaza prin formarea unei spume . Apoi adauga sarea si uleiul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu...
Un aluat de placinta simplu, fara unt, lapte sau ou poate fi preparat in casa in doar...
Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si...
Pentru aceasta reteta se foloseste caimacul care se formeaza ca o pojghita pe suprafata laptelui fiert. Ingrediente: ...
Acest aluat este ideal pentru aperitivele sarate si se prepara in cateva minute. Ingrediente: - branza de...
Folosit la prepararea placintelor, tartelor si a altor produse de patiserie, aluatul cu ulei este fraged si...