Bucatarie

Lista articolelor despre bucatarie pe AflaCum.ro

Articole despre bucatarie

Citeste cele mai noi articole despre bucatarie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bucatarie, pe AflaCum.ro!

Bucatariile se dovedesc adesea a fi neincapatoare, oricat de mari ar fi. Pentru a evita acest neajuns, ar trebui sa eliminati urmatoarele 13 lucruri:

1. Flacoanele goale.

2. Farfuriile in plus.

Produsele de curatare din comert nu sunt intotdeauna cea mai buna solutie pentru mentinerea curateniei in bucatarie! Unele nu curata in profunzime obiectele pline de praf, de grasime sau de calcar, costa destul de mult si contin substante toxice.

Daca te-ai saturat sa dai bani pe produsele de curatare si tot nu e luna in bucataria ta, ai acum o alternativa ieftina, sanatoasa si eficienta.

De ce ai nevoie:

1. Conservele expirate, care ocupa prea mult spatiu in camara. Este indicat sa verificam periodic aceste bunuri, pentru a vedea ce trebuie sa aruncam, pentru a decongestiona spatiul.

2. Cartile de bucate, pe care le folosim rar, deoarece ocupa prea mult spatiu si sunt inutile, mai ales in era tehnologiei, cand putem gasi orice reteta online.

3. Suporturile de cutite, deoarece putem sa pastram aceste ustensile de bucatarie intr-un sertar, fara a incarca prea mult blaturile mobilierului.

E debandada mare in bucatariile gospodinelor din Romania. Doar e perioada Craciunului! Vase murdare, lucruri pe care nu le gasesti cand ai nevoie si un timp limitat pentru toate bunatatile pe care le pregatesti. Te sfatuim sa te organizezi mai bine! Bonus, iti aratam si cateva trucuri care in bucatarie sunt foarte eficiente, in orice moment, nu doar in perioada sarbatorilor!

1. Detergentul...malai. Oricat vei fi de atenta, tot o sa ai parte de pete prin bucatarie. Daca ti-a scapat ulei pe fata de masa si ai observat imediat, poti remedia problema in doar cateva minute! Acopera pata cu malai. Lasa-l acolo vreme de 15 minute. Strange , apoi, malaiul si vei fi surprins: pata a disparut ca prin minune! De fapt, malaiul a curatat locul, dar sa nu mai spui nimanui! :)

2. Pui pane cu...pufuleti. Nu, nu e o gluma! Daca vrei sa prepari, rapid, un pui pane, ai optiunea de a folosi pufuletii pentru o crusta delicioasa! Combinatia clasica de faina, ou si pesmet, e excelenta, dar deloc rapida. Asa ca daca te grabesti, ia o punga de pufuleti si freac-o in palme pana acestia se fac pulbere. Intinde, apoi, praful pe o farfurie si da carnea prin el, exact cum procedezi cand faci un pane obisnuit. Nu mai trebuie decat sa il pui la foc! Vei obtine un pui pane foarte gustos!

Carnea cruda de orice fel poate produce contaminarea altor alimente, daca nu sunt luate masurile de precautie necesare, cum ar fi spalarea si dezinfectarea ustensilelor de bucatarie si a suprafetelor cu care a intrat in contact carnea, precum si a mainilor. Iata cateva sfaturi in acest sens:

1. Acoperiti tocatorul cu o folie de plastic, atunci cand taiati carne cruda pe acesta. Dupa ce terminati de transat carnea, aruncati folia si spalati bine tocatorul, pentru a evita contaminarea incrucisata.

2. Pentru a nu contamina condimentele, amestecati sare si pieper intr-un bol mic, atunci cand condimentati carnea, pentru a nu atinge recipientele cu mana murdara.

Servetelele de material adauga un plus de eleganta meselor festive. Va prezentam 3 metode de impaturire a acestora.

1. In forma de con

Intindeti servetul cu fata in jos si impaturiti-l in doua, cu deschizatura in sus. Impaturiti servetul in patru, cu deschizatura in sus. Inpaturiti stratul superior in jos si aplatizati-l.  

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pentru a putea rezista tentatiei gustarilor dintre mese, faceti-va un program zilnic, care sa contina trei mese...
Gustul mancarurilor este adesea imbogatit de gospodine cu diverse ierburi uscate, condimente si pulbere pe baza de...