Bulion

Lista articolelor despre bulion pe AflaCum.ro

Articole despre bulion

Citeste cele mai noi articole despre bulion publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre bulion, pe AflaCum.ro!

In categoria legumelor umplute cu radacinoase prajite in bulion intra rosiile, ardeii si vinetele.

Acestea se pot umple cu tocatura de legume – morcovi, radacinoase albe, ceapa – prajite in ulei si acoperite cu sos de rosii sau bulion.

Pentru legumele umplute, mai intai se prepara tocatura de radacinoase si sosul de rosii in bulion.

Bulionul se poate obtine atat din rosii, cat si din ardei grasi sau din gogosari. Ardeii dulci si rosii sunt un concentrat natural de vitamine (A si C), de aceea pot fi folositi iarna la diferite mancaruri, atunci cand in comert nu mai gasim ardei proaspeti de gradina.

Din punct de vedere nutritiv, ardeii rosii contin vitamina C in cantitate de 5-6 ori mai mult decat lamaile. Bulionul de ardei grasi sau de gogosari rosii se obtine din legume proaspete si sanatoase.

Mod de preparare:

Rosiile in bulion se obtin din patlagele mici si coapte, dar inca tari si sanatoase.

Ingrediente:

- 4 kg rosii
- sare.

O reteta simpla cu legume este mancarea de gulii cu bulion de rosii.

Ingrediente:

- 6 gulii mijlocii,
- o lingura de unt sau untura,
- o ceapa,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingura de bulion,
- 2 lingurite de zahar,
- sare.

O mancare usor de preparat pentru zilele de post se prepara din hribi cu sos si verdeata.

Daca nu stiai, hribii sunt un fel de ciuperci numite in unele regiuni si manatarci.

Ingrediente:

Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.

Ingrediente:

- un boboc mare de rata,
- o varza frumoasa,
- 2 linguri de untura,
- o lingurita de boia sau o lingura de bulion,
- 10 boabe piper,
- sare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa