Caine, caine rau

Lista articolelor despre caine si caine rau pe AflaCum.ro

Articole despre caine si caine rau

Citeste cele mai noi articole despre caine si caine rau publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caine si caine rau, pe AflaCum.ro!

Riscul de a intalni caini vagabonzi pe strada exista in fiecare zi. Din nefericire, unii dintre acestia pot afisa un comportament agresiv. Daca nu stapanesti o astfel de situatie, viata iti poate fi pusa in pericol.

Iata ce trebuie sa faci daca intalnesti un caine agresiv pe strada. Lista de sfaturi de mai jos a fost intcomita de catre experti chinologi.

1. Nu intra in panica. Trebuie sa stii ca un caine reactioneaza la teama, o simte. Mai exact, e atras de adrenalina pe care omul o declanseaza atunci cand se teme. Oricat ar fi de dificl, incearca sa ramai calm, daca un caine maidanez incepe sa maraie si sa latre la tine. Daca vei tipa sau o vei lua la fuga, vei declansa instinctul de prada al patrupedului si-l vei provoca sa te atace.

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a organismului canin poate fi dificila, deci necesita o atentie sporita. In primul rand, trebuie inteleasa cauza unei alergii. Apoi, vine si rezolvarea.

Alergiile la caini:

- alergii la mancare. Astfel de probleme sunt destul de comune printre patrupezii nostri dragi. Proteinele din carne, cum ar fi puiul, carnea de vita sau pestele pot declansa o alergie. In plus, unele cereale precum graul, porumbul sau soia pot declansa o astfel de reactie in organismul cainelui. Ce se intampla, mai eact? Patrupedul are o sensibilitate la anumite ingrediente, iar sistemul sau imunitar reactioneaza exagerat, aparand simptome precum mancarimea intensa, inflamatia pielii, eruptii cutanate si chiar probleme digestive(varsaturi, diaree). Pentru a evita viitoarele neplaceri, recomandam hrana uscata pentru caini si chiar hrana pentru caini alergici. De multe ori, o alergie alimentara nu poate fi descoperita decat cu ajutorul veterinarului. Aceste foloseste teste specifice, precum cel desange sau eliminarea treptata a anumitor ingrediente din dieta cainelui pentru a identifica cauza exacta a reactiei alergice.

- alergiile de interior. In casa, cainele poate dezvolta diverse alergii. La fel ca si la om, mucegaiul si acarienii sunt principalii declansatori de alergii. Odata ce acesti alergeni intra in contact cu pielea sau mucoasele cainelui, sistemul sau imunitar poate reactiona, provocand simptomele neplacute ale unei alergii. Asadar, mentine casa curata, pentru ca si expunerea la alergeni sa fie mai scazuta. Aspira la cateva zile covoarele si spala lenjeriile de pat o data pe saptamana(daca nu transpiri asiduu). De asemenea, iti recomandam sa folosesti un filtru de aer in sistemul de incalzire. Acesta contribuie la reducerea cantitatii de alergeni din mediul inconjurator.

Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa fii atent la modul cum mama isi hraneste puii si sa ii acorzi toata atentia si conditiile pentru ca hranirea sa fie facuta cum trebuie. Nu e asa de dificil! Ai nevoie de putina rabdare, de ceva timp si de un spatiu propice.

Cum sa incurajezi o catea sa-si hraneasca puii:

1. Ofera-i spatiul potrivit. Cateaua si puii ei au nevoie deun loc curat, cald si linistit pentru alaptare. Mentine temperatura constanta in camera in care tii cateii. Culcusul trebuie sa fie moale si cat mai confortabil. Daca ai posibilitatea, ofera-le un spatiu separat in casa, despartit de o usa/ poarta.

Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet. Acesti flocosi energici au fost folositi timp de mai bine de  2000 ani pe post de caini de paza in manastiri! Se simt ca pestele in apa la temperaturi scazute, datorita blanii lungi si dese. Ingrijirea unui Lhasa Apso nu este atat de simpla, mai ales ca vorbim despre un caine cu personalitate!

Ce trebuie sa stii, in principal, despre rasa Lhasa Apso:

- doua mese. Hraneste canele de doua ori pe zi cu alimente formate din proteine. Nu ii da mancare cu multe cereale!

Ti-ai luat un caine, dar ai deja o pisica sau viceversa? Intr-una dintre aceste situatii, trebuie sa le imprietenesti pe cele doua animale de companie! Nu va fi chiar simplu sa stabilesti o relatie sigura de prietenie intre un caine si o pisica, insa, cu putina rabdare si folosind metodele potrite, vei reusi!

Cum sa creezi o relatie de prietenie intre pisica si caine. Miros reciproc:

1. Tine animalele in camere separate in primele zile. Daca ambele animale stau in interior, va trebuie sa le tii in camere separate. Echipeaza dormitorul unde tii mica felina cu toate cele necesare: mancare, apa, litiera si jucariile preferate. Daca ai deja caine si de-abia ai adus pisicuta acasa, ar fi bine sa inchizi cainele intr-un loc de unde nu poate scapa(o cusca suficient de incapatoare, de exemplu). Astfel, cainele nu va speria pisica la primul contact cu noua sa casa.

Te muti sau mergi in concediu departe de casa? Nu ai cu cine sa lasi cainele? Daca da, atunci va trebui sa-l iei cu tine. O astfel de calatorie nu va fi floare la ureche, mai ales daca patrupedul nu e obisnuit de mic cu masina. Totusi, se poate. Trebuie sa te ocupi de toate detaliile din timp. Te ajutam prin intermediul acestui articol.

Cum sa calatoresti cu cainele in masina. Pregatirea pentru calatorie:

1. Vaccineaza-l! Du cainele la veterinar. Acesta ii va face controlul de rutina si toate vaccinurile necesare. Vaccinurile cele mai importante sunt cele impotriva rabiei(turbarii), a hepatitei caninei si rapciugii canine(distemper). De asemenea, verifica si ce boli aparteexista in zona in care urmeaza sa calatoresti. Nu in ultimul rand, cauta informatii despre capuse si alti paraziti care ar putea afecta patrupedul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice caine intra intotdeauna in alerta atunci cand cineva nou ajunge in preajma sa. Totusi, uneori, incepe...
Antrenarea cainelui pentru a elibera un obiect la comanda este esentiala pentru a-l mentine in siguranta si...
Febra umana e usor de identificat, datorita simptomelor clare dar si termometului. In cazul cainilor, nu e...
Nu o data am auzit ca un caine seamana cu... stapanul sau. Asemanarea este atat comportamentala, cat...
Necuvantatoarele preferate ale majoritatii oamenilor din toate colturile lumii sunt cainii si pisicile. Aceste minunate animale de...
Vrei sa cumperi o hainuta sau un ham pentru cainele tau iubit, dar in magazinul de specialitate...