Caise, mazare

Lista articolelor despre caise si mazare pe AflaCum.ro

Articole despre caise si mazare

Citeste cele mai noi articole despre caise si mazare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre caise si mazare, pe AflaCum.ro!

Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor alimente pline de vitamine sunt la indemana oricui. In sezonul rece, se gasesc mai rar si sunt mai scumpe. Exista, insa, o metoda, prin care poti avea fructe si legume pe timp de iarna, fara sa cheltuiesti sume mari. Vorbim despre congelare.

Mai jos iti prezentam o lista cu legumele si fructele care rezista cel mai bine procesului de congelare:

1. Morcov. Da morcovii pe razatoarea mare, pune-i intr-o punga ermetica si introdu-i in congelator. In cazul in care vrei sa faci un amestec de legume, toaca morcovii cubulete, opareste-i si dupa ce se racesc baga amestecul la congelator.

Supa de mazare este excelenta indiferent de sezon. Poate fi racoritoare si usoara vara, dar, la fel de bine, te poate incalzi in zilele geroase. Reteta de astazi e simpla si ofera un gust de neuitat. In 20 minute, vei avea pe masa o supa pe care o vor adora si cei mai mofturosi membri ai familiei/prieteni.

Supa de mazare: Ingrediente:

- o conserva de mazare verde;

Mazarea dulce este inrudita cu mazarea obisnuita, ambele facand parte din specia Pisum sativum, familia Fabaceae. Aceasta leguminoasa comestibila creste bine in sol afanat si in lumina soarelui. Este foarte sanatoasa, continand albumine, vitamina C, vitamine din grupa B, potasiu, fosfor, magneziu si calciu.

Cum sa cultivi mazare dulce. Obtinerea rasadurilor:

1. Cumpara seminte. Poti planta semintele(boabele de mazare) in tavi speciale, in interior, pentru ca mai apoi sa transplantezi rasadurile in gradina. Gasesti seminte in magazinele de casa si gradina. Mazarea dulce clasica produce flori parfumate. In schimb, soiurile Spencer au culori stralucitoare, dar mai putina mireasma. Le vei gasi in nuante de roz, violet, albastru, alb si rosu.

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau intr-un compot minunat pe care il vei gusta, oricand, cu placere. Mai ales in sezonul rece, cand se instaleaza o penurie de fructe autohtone, iar cele pe care le gasesti in magazine nu sunt chiar cele mai gustoase.

Astazi, iti prezentam o reteta de compot care are la baza caisele. Nu temem sa spunem ca este cel mai gustos compot de caise!

Compot de caise. Ingrediente:

Astazi, iti prezentam o reteta usor de pus in practica, care iti va oferi un gust de neuitat. Ne referim la pasta de mazare, tartinabila, ideala ca aperitiv.

Ingrediente:

- 500 g de mazare;

Supa de mazare si menta are un gust aparte si se prepara relativ repede: cam intr-o jumatate de ora. Poate fi consumata oricand, insa e indicata mai ales in sezonul cald, cand canicula ne da atatea batai de cap.

Ingrediente:

- 300 g de mazare;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Folosita la umplerea prajiturilor sau a ruladelor cu fructe, crema de caise este usor de preparat si...
O crema de fructe dulce, ideala de preparat in sezonul estival este crema de caise cu frisca. ...
O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez. Pentru aceasta reteta puteti...
Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de...
Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate...
O reteta mai putin cunoscuta de gospodine este mazarea batuta care se poate consuma singura sau in...