Calciu, oase

Lista articolelor despre calciu si oase pe AflaCum.ro

Articole despre calciu si oase

Citeste cele mai noi articole despre calciu si oase publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre calciu si oase, pe AflaCum.ro!

Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au asupra sanatatii.

In realitate, cojile de ou constituie un aliment minune pentru dantura si oase, daca stii cum sa le folosesti.

Proprietatile si beneficiilei cojilor de ou:

Deficitul de calciu din organism(hipocalcemie) poate provoca probleme de sanatate precum crampe musculare, piele uscata cu scuame si par aspru. In cazul lipsei pronuntate de calciu din corp, se poate ajunge la dureri musculare, confuzie si chiar halucinatii! Multi dintre noi inca mai credem ca ne luam aportul de calciu din lapte. Exista, insa,  alte alimente care ajuta la acest proces esential pentru organism. Despre acestea, in materialul urmator.

Alimente care contin mai mult calciu decat laptele:

Varza kale (nemteasca). Acest soi de varza contine din plin multe elemente nutritive, benefice organismului. Doar dintr-o ceasca de varza, vei obtine circa350 miligrame de calciu, mai mult decat dintr- o ceasca de lapte. Astfel varza nemteasca nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie, daca pierzi calciu sau il asimilzezi mai greu. De asemenea, varza kale contine fosfor, un element esential pentru sistemul osos.

Coada– calului(Equisetum arvense) era folosita, in trecut, ca abraziv pentru curatarea oalelor sau pentru lustruirea lemnului. Partile aeriene ale plantei se utilizeaza in scop terapeutic. Odata uscate, tulpinile se pot folosi numai daca isi pastreaza culoarea verde.

Coada-calului este bogata in minerale. Cel mai important e siliciul, despre care se crede ca are efecte antiartritice si de tonifiere a tesutului conjunctiv. Tulpina contine si flavonoide – cu efect antioxidant si diuretic – acizi organici si nicotina, oxid salicilic (sursa de acid salicilic, aspirina naturala), gluteolina, palustrina, fitosterina, beta-sitosterol, acid oxalic, acid malic, gliceride ale acidului stearic, linoleic, linolic, oleic, dimetil sulfone, vitamina C, uleiuri volatile, saruri de potasiu.

Din coada-calului se prepara o pulbere, in mod normal. De asemenea, planta poate fi folosita proaspata sau ca extract lichid sau tinctura.

Osteoporoza este o leziune osoasa caracterizata prin subtierea si rarefierea oaselor, cu formarea unor cavitati de diverse dimensiuni. Boala apare apare ca urmare a demineralizarii oaselor si, mai ales, din cauza lipsei de vitamina D.

Osteoporoza apare, cu predilectie, la varsta a treia si este o boala specifica sexului feminin(peste 80% dintre cazuri sunt intalnite la femei). Boala se caracterizeaza printr-o reducere a masei osoase ce duce la modificarea arhitecturii oaselor, astfel incat acestea devin din ce in ce mai subtiri, cu interiorul moale si poros. Din pacate, pot aparea fracturi chiar si atunci cand osul este supus unei presiuni minore. Cele mai periculoase sunt fracturile de bazin, de coloana vertebrala sau de sold.

Pentru prevenirea unor probleme mai grave, este foarte important ca persoanele trecute de 50 de ani sa consulte medicul cu privire la riscul de osteoporoza.

Calciul este un mineral important, de care organismul uman are nevoie pentru a se mentine puternic si sanatos, fiind esential pentru intarirea oaselor si pastrarea sanatatii dintilor si controland functiile muschilor si ale nervilor.

Totdata, calciul regleaza echilibrul acid/alcalin ( numit pH) in sange.

Cantitatea de calciu necesara depinde de varsta si de gen, dupa cum urmeaza:

Oasele rupte sau fracturate necesita ingrijiri medicale imediate, fiind insotite de anumite simptome, ce depind de severitatea fracturii si de modul in care s-a produs.

Iata cateva metode de prim ajutor, prin care puteti sa creati confortul victimei unei fracturi de oase, pana la primirea autorului specializat:

Diagnostic timpuriu si tratament:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iasibon se utilizeaza pentru preventia "evenimentelor osoase" (fracturi sau complicatii osoase care necesita tratament) la pacientii cu...
Citeste prospectul medicamentului GLUCONOLACTAT DE CALCIU SI MAGNEZIU si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Berroca calciu si magneziu, comprimate efervescente si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului CALCIU + VITAMINA D , comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Calcium Sandoz Forte 500si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului AURONAL 2,5 mg, 5 mg, 10 mg si afla pentru ce este indicat si...