Calciu, pasta dinti

Lista articolelor despre calciu si pasta dinti pe AflaCum.ro

Articole despre calciu si pasta dinti

Citeste cele mai noi articole despre calciu si pasta dinti publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre calciu si pasta dinti, pe AflaCum.ro!

Cojile de ou sunt aruncate de oameni deoarece nu le cunosc beneficiile uimitoare pe care le au asupra sanatatii.

In realitate, cojile de ou constituie un aliment minune pentru dantura si oase, daca stii cum sa le folosesti.

Proprietatile si beneficiilei cojilor de ou:

Deficitul de calciu din organism(hipocalcemie) poate provoca probleme de sanatate precum crampe musculare, piele uscata cu scuame si par aspru. In cazul lipsei pronuntate de calciu din corp, se poate ajunge la dureri musculare, confuzie si chiar halucinatii! Multi dintre noi inca mai credem ca ne luam aportul de calciu din lapte. Exista, insa,  alte alimente care ajuta la acest proces esential pentru organism. Despre acestea, in materialul urmator.

Alimente care contin mai mult calciu decat laptele:

Varza kale (nemteasca). Acest soi de varza contine din plin multe elemente nutritive, benefice organismului. Doar dintr-o ceasca de varza, vei obtine circa350 miligrame de calciu, mai mult decat dintr- o ceasca de lapte. Astfel varza nemteasca nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie, daca pierzi calciu sau il asimilzezi mai greu. De asemenea, varza kale contine fosfor, un element esential pentru sistemul osos.

Spalatul pe dinti trebuie sa fie parte din viata noastra cotidiana! O igiena precara a danturii va duce, mai devreme sau mai tarziu, la probleme de sanatate atat la nivelul gurii, cat si la stomac. Pastele de dinti din comert sunt cele mai uzitate, insa, nu sunt chiar cele mai sanatoase. Contin ingrediente destul de toxice precum fluorura de sodiu, triclosanul sau colorantii artificiali. Poti evita, din fericire, acest tip de produse. Foloseste pasta de dinti naturala, pe care o poti obtine foarte simplu acasa!

Cum sa faci pasta de dinti acasa. E natturala, nu face spume(deoarece nu contine sulfat de sodiu), are un gust ok si nu e periculoasa pentru tine sau pentru copiii tai:

Cum sa faci pasta de dinti acasa. Ai nevoie de:

Baia ta e plina de lucruri pe care nu realizezi ca ar trebui sa le arunci! Din pacate, nu le dai atentie, dar ele sunt acolo si pot cauza probleme de sanatate. Iata o lista de 11 chestii pe care oamenii le uita, pur si simplu, in baie. Speram ca dupa lecturarea randurilor de mai jos, o sa incepi sa pui ordine printre ele; ba chiar sa arunci elementele nocive sau nefolositoare!

Buretele Lufa. Cu totii, probabil, folosim acest burete la dus. E util si relaxant, insa nu-l uita cu lunile in baie! Specialistii recomanda schimbarea buretelui la maximum 30 zile. Deoarece este tinut in mediu umed, buretele se poate umple de ciuperci precum mucegaiul. Bacteriile pot, de asemenea, coloniza,fenomen ce poate provoca infectii la nivelul pielii. Asadar, nu folosi buretele mai mult de o luna, iar daca acesta emana un miros ciudat/neplacut si s-a decolorat vizibil, arunca-l!

Antibioticele. In primul rand, aceste medicamente nu au ce cauta in baie! Condensul le poate deteriora rapid, iar eficienta va fi scazuta drastic. In plus, antibioticele trebuie aruncate inainte de data expirarii. Pe langa ineficienta, medicamentele trecute pot declansa dezvoltarea rezistentei la antibiotice. Practic, le vei lua degeaba cand vei mai avea nevoie…

Orice roman foloseste pasta de dinti pentru a-si pastra sanatatea orala. Cel putin, asta vrem sa credem. Nu multi dintre voi, insa, stiu ca acest produs de ingrijire are si alte utilitati in casa. Iata care sunt acestea.

1. Stralucirea veselei. Pune putina pasta pe o carpa si sterge lingurile, furculitele si cutitele. Vor arata ca noi!

2. Curatarea petelor de ceai sau de cafea. In timp, ceasca ta preferata se va pata de la ceai sau de la cafea, oricat de bine ai spala-o. Pasta de dinti te va juta sa cureti usor acest gen de peta.

Calciul este un mineral important, de care organismul uman are nevoie pentru a se mentine puternic si sanatos, fiind esential pentru intarirea oaselor si pastrarea sanatatii dintilor si controland functiile muschilor si ale nervilor.

Totdata, calciul regleaza echilibrul acid/alcalin ( numit pH) in sange.

Cantitatea de calciu necesara depinde de varsta si de gen, dupa cum urmeaza:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La capatul fiecarui tub de pasta de dinti se gaseste un patrat colorat. Majoritatea oamenilor nu acorda...
Citeste prospectul medicamentului ViSol calciu si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: O...
Citeste prospectul medicamentului Oravive, Pasta pentru Albit si Revitalizat Dintii si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul pentru pasta de dinti Lederdental si afla pentru ce este indicata si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului GLUCONOLACTAT DE CALCIU SI MAGNEZIU si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul produsului de igiena orala Duraphat 5 mg/g Fluorura, pasta de dinti si afla pentru ce...