Calculator

Lista articolelor despre calculator pe AflaCum.ro

Articole despre calculator

Citeste cele mai noi articole despre calculator publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre calculator, pe AflaCum.ro!

Verificarea versiunii Windows a unui computer se realizeaza foarte usor, dupa cum urmeaza:

1. Deschideti casuta Run. O puteti accesa fie din meniul Start, fie apasand ⊞ Win+R.

2. Deschideti About Windows. Tastati winver si apasati ↵ Enter.

Oboseala oculara afecteaza din ce in ce mai multi oameni, care prin natura meseriei petrec mult timp in fata unui computer, la serviciu si acasa. Iata cum puteti evita acest lucru:

1. Relaxarea ochilor
Folositi regula 20-6-20, atunci cand lucrati in fata unui computer, care consta in relaxarea ochilor timp de 20 de secunde, privind un obiect aflat la 6 metri distanta, dupa folosirea computerului timp de 20 de minute. Cel mai indicat este sa va uitati pe fereastra si sa priviti ceva din exterior.

Clipiti mai des decat in mod obisnuit, deoarece oboseala oculara apare atunci cand clipim mai rar, datorita fixarii ecranului unui computer, timp indelungat.

Cunoasterea versiunii Windows de pe un calculator sau laptop este necesara in vederea remedierii anumitor probleme sau pur si simplu pentru cultura generala a unui utilizator.

Iata cum se verifica acest lucru:

Deschideti casuta Run, din meniul Start sau apasand tastele ⊞ Win+R.

Oricui i se poate intampla sa-si uite parola computerului si sa nu reuseasca sa-l acceseze. Iata cum puteti accesa computerul personal daca v-ati uitat parola:

Pe ecranul de logare Windows schimbati utilizatorul pe alt administrator disponibil. De exemplu, daca aveti Windows 7, apasati "Ctrl + Del + Alt" si click pe "Switch User", pentru a schimba utilizatorul. Daca aveti Windows 8, in ecranul de login, dati click pe sageata din stanga imaginii de utilizator si va aparea o lista cu toti utilizatorii dosponibili in Winsows 8. Alegeti un cont de administrator a carui parola sa o retineti.

Tastati parola si apasati Enter pentru a accesa computerul.

O adresa de Protocol de Internet, cunoscuta simplu ca adresa IP reprezinta un identificator numeric asociat unui dispozitiv (PC, laptop, telefonetc.) conectat la o retea.

Adresa IP este folosita pentru a identifica dispozitivul in cadrul unei retele si a putea comunica in ambele directii cu el, fiind compusa din 4 cifre, separate printr-un punct si folosite in mod binar, cu valori cuprinse intre 0 si 225, de exemplu: 87.248.122.122.

Daca adresa de IP v-a fost blocata, nu puteti accesa anumite servicii online sau pur si simplu nu doriti sa fiti recunoscuti dupa IP, o puteti schimba, dupa cum urmeaza:

In zilele noastre majoritatea oamenilor petrec foarte mult timp in fata calculatorului. 

Acest lucru poate duce la uscarea excesiva a ochilor, insa din fericire aceasta problema este de scurta durata si poate fi evitata, dupa cum urmeaza:

Clipiti des. Oamenii care petrec mult timp in fata calculatorului clipesc mult mai rar decat de obicei, deoarece nu au ochii adaptati unei astfel de activitati. Tineti minte sa va inchideti ochii o data la cateva secunde, daca stati mult in fata computerului.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Xbox 360 este un sistem de jocuri video si de divertisment superior oferind publicului cele mai bune...
Pentru a transfera muzica gratuit de pe iPod la un calculator poti folosi programul SharePod. Iata cum...
Ai observat ca in ultimul timp calculatorul porneste foarte greu, se incarca greu, merge greu pe internet? ...
Facebook nu ofera posibilitatea de a crea un slideshow cu pozele pe care utilizatorul le uploadeza si...
Multe persoane isi desfasoara online cea mai mare parte a activitatilor zilnice, cumpara pe net, vand online,...
Este vital ca fiecare calculator sa aiba instalat cel putin un antivirus care sa-l protejeze de posibilele...