Carbohidrati, sanatate

Lista articolelor despre carbohidrati si sanatate pe AflaCum.ro

Articole despre carbohidrati si sanatate

Citeste cele mai noi articole despre carbohidrati si sanatate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carbohidrati si sanatate, pe AflaCum.ro!

Quinoa! Datorita extraordinarelor proprietatilor nutritive si a beneficiilor pe care le are asupra sanatatii, quinoa poate fi considerat un aliment minune.

In acest sens, Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO) a propus oficial ca anul 2013 sa fie recunoscut drept „Anul international al quinoa”!  FAO a mai nominalizat quinoa ca un aliment cu o foarte mare valoare nutritiva, o biodiversitate impresionanta si cu un rol important in realizarea securitatii alimentare la nivel mondial.

Din pacate, quinoa ramane un aliment necunoscut pentru multi oameni si foarte putini stiu cum se gateste, desi prepararea lui este extrem de simpla.

Amilaza este o enzima cu rol in degradarea carbohidratilor alimentari (amidon, glicogen si polizaharide). Aceasta e produsa de catre glandele salivare si pancreas. Enzima este secretata in cantitate mai mica si de catre mucoasa intestinului subtire, ovare, placenta (in sarcina) si trompe uterine.

Nivelurile ridicate ale amilazei din sange (hiperamilazemia) nu reprezinta o afectiune in sine. In schimb, e vorba despre un simptom al unor afectiuni medicale subiacente. Cel mai frecvent, amilaza ridicata este cauzata de pancreatita cronica sau acuta, boala Crohn, obstructia intestinala sau de infectii la nivelul vezicii biliare sau rinichilor. Singura modalitate de a reduce nivelul de amilaza este tratarea cauzei care sta la baza.

Cum sa scazi nivelurile de amilaza. Ajutor medical:

Traim, de multe ori, cu senzatia ca trebuie sa investim multi bani in produse de ultima generatie pentru a avea grija de corpul nostru. Nu e chiar asa. Un stil de viata sanatos nu inseamna neaparat cheltuieli majore. Exista o multime de alternative ieftine. Ne trebuie doar putina dorinta si ceva creativitate.

Cum sa imbunatatesti starea de sanatate. 8 metode economice:

1. Exercitii pentru a scapa de gusa.

Ai trecut de  50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In egala masura, insa, imbatranirea poate aduce probleme de ordin psihic si fizic. Asta mai ales daca nu ai un stil de viata sanatos. Altfel spus, dupa 50 ani trebuie sa fii atent/a la obiceiurile cotidiene. In fond, imbatranirea nu trebuie sa insemne un declin al sanatatii.

Poti fi plin/a de viata pe masura ce imbatranesti! Pentru asta trebuie sa ai grija de sanatatea ta, sa adopti obiceiuri sanatoase, sa ai activitate fizica, sa consumi alimente potrivite etc.
Iata cum poti sa te mentii sanatos/sanatoasa, dupa varsta de 50 ani:

A. Obiceiuri sanatoase:

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. In ultima vreme, la moda sunt dieta keto si dietele cu continut redus de carbohidrati(low-carb). Astazi, iti prezentam avantajele si dezavantajele pe care le ofera fiecare in parte.

Dieta Ketogenica (Keto) presupune un aport ridicat de grasimi, unul moderat de proteine si altul foarte scazut de grasimi. Dieta Keto introduce corpul intr-o stare numita ketoza. In aceasta perioada organismul produce cetone, care devin combustibil in momentul in care depozitele de glucoza sunt foarte scazute. Cetonele apar prin arderea tesutului adipos si prin intermediul unui proces de conversie care are loc in ficat devin corpi cetonici.

Cea mai cunoscuta formula a dietei Keto presupune un aport de 70% grasimi, 25% proteine si doar 5% carbohidrati neti. Acestia din urma se refera la numarul obtinut atunci cand se scad fibrele din totalul carbohidratilor ingerati.

Sanatatea ta trebuie sa fie pe primul plan! Cu cat esti mai sanatos, cu atat iti reusesc mai bine actiunile cotidiene. Pentru a avea grija de organismul tau, e necesar sa reduci stresul, sa dormi bine si sa ai o alimentatie potrivita. Pe langa rutina zilnica, exista si o serie de trucuri simple, care te pot ajuta in momentele dificile. Astazi, le vom aduce in prim-plan pe cele mai putin cunoscute. Unele ti se vor parea chiar ciudatele, insa, crede-ne, sunt eficiente.

Trucuri mai putin cunoscute pentru o sanatate de fier:

Mersul la toaleta pe timp de noapte. Daca nevoile fiziologice te-au trezit din somn, aplica acest truc simplu. Inchide un ochi in timp ce mergi la baie. Explicatia e simpla. Vei aprinde lumina in acel moment, iar creierul va crede ca e,deja, dimineata si trebuie sa te trezeasca. Daca mentii un ochi inchis, vei pacali organul ce nu doarme niciodata. Astfel, vei putea adormi cu usurinta, dupa ce revii de la toaleta.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om doreste sa traiasca mult si bine. Secretul longevitatii a fost cautat dintotdeauna, de la oameni...
Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Pentru a-ti verifica starea de sanatate este indicat sa consulti periodic medicul de familie. Acesta te va...
Sanatatea este esentiala pentru orice om. Orice ai intreprinde, in orice domeniu ai activa, ai nevoie de...
Trucurile de frumusete sunt necesare, mai ales in cazul femeilor. Din pacate, nu toate sunt sanatoase. Cand...