Carne porc, carne

Lista articolelor despre carne porc si carne pe AflaCum.ro

Articole despre carne porc si carne

Citeste cele mai noi articole despre carne porc si carne publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne porc si carne, pe AflaCum.ro!

Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea porcului. Asadar, dupa Ignat, gospodinele se apuca de cozonaci si de salata boeuf, iar barbatii de pregatirea porcului. O buna parte din carnea de porc se pune la afumat. Despre tehnicile de afumare, in cele ce urmeaza.

Cum se afuma carnea de porc. Metode de afumare:

- in afumatori - (constructii amenajate din lemn, metal sau caramida).

Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi iti spunem care sunt pasii corecti pentru marinarea carnii de porc.

Ingredientele acide folosite la marinarea muschiului de porc ajuta carnea sa se fragezeasca si ajuta aromele sa penetreze carnea. Carnea de porc poate fi inmuiata in sos de la 2 ore pana la 12 ore.

Toate marinatele bune au mai multe componente de baza, care in combinatie produc gustul excelent si de calitate.

Carnea de porc este delicioasa fie ca este preparata la gratar, la tigaie sau la cuptor.

Tot carnea de purcel se prepara la gratar sub forma de frigarui impreuna cu slanina si legume (optional).

Pentru cateva frigarui de purcel gustoase, aveti nevoie de foarte putine ingrediente.

- 1 kg carne de porc,
- 200 g slanina,
- sare.

Tocana de carne sau de legume este un preparat traditional romanesc care se serveste cu mamaliga si patrunjel.

Ingrediente:

- 1,250 kg carne,
- 1 lingura de untura/ulei,
- 4 cepe mijlocii,
- 5 rosii sau 1 lingura de bulion,
- 1 praf de faina, sare, piper.

Mod de preparare:

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Carnea zvantata/deshidratata/uscata/jerky poate fi consumata ca atare sau reincalzita pentru a fi semirehidrata si introdusa intr-un fel principal. In general se deshidrateaza carnea de: vita, caprioara, bivolita, pui si curcan.

Cum sa deshidratezi carnea. Metoda cratita:

Iti place carnea la conserva? Daca da, iti recomandam sa n-o mai cumperi din comert. E procesata, deci nu foarte sanatoasa. Ai putea, in schimb, sa prepari conserva din carne in propria bucatarie! Azi, ti-am pregatit o reteta pentru conserva din burta de porc. Bucura-te de ea!

Conserva din burta de porc. Ingrediente:

- un kilogram de burta de porc;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este...
Bujenita este o pastrama obtinuta, de obicei, din carne de vanat. Preparatul, insa, se poate face si...
Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne,...
Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au...