Carne porc, conopida

Lista articolelor despre carne porc si conopida pe AflaCum.ro

Articole despre carne porc si conopida

Citeste cele mai noi articole despre carne porc si conopida publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne porc si conopida, pe AflaCum.ro!

Ciorba cu oase de porc si conopida este ideala pentru sezonul rece. Carnea de porc este asociata cu alimentatia din aceasta perioada, la fel si conopida, asa ca nu sta pe ganduri: gateste o ciorba delicioasa, rapid si ieftin!

Ingrediente:

- un kilogram de oase de porc invelite in putina carne (os garf sau os de la pulpa);

Conopida se poate planta in aer liber primavara si vara. Metoda de crestere e asemanatoare cu cea a verzii albe. Poti creste conopida de la stadiul de samanta, in rasadnite/solar/sera, sau poti cumpara direct rasaduri pe care le vei planta in gradina/camp.

Conopida. Cand se seamana? Semanarea se poate face in doua perioade: iarna )ianuarie si februarie) si vara(iunie). In sezonul cald, semintele pot fi puse direct in gradina/camp, insa productia nu va fi la fel de buna ca atunci cand folosesti rasaduri crescute in rasadnite! Semanarea de iarna se face doar in rasadnite/sere incalzite! Samanta de conopida se transforma in rasad doar daca are o temperatura constanta cuprinsa intre 17 si 20 grade Celsius. Odata iesita din pamant, conopida rezista bine si la 18 grade ziua, 12 grade noaptea! Odata ce rasadul are deja 4-5 frunze si a atins aproximativ 15-20 cm lungime, acesta poate fi mutat in gradina.

Conopida. Cand se planteaza primavara? Rasadurile de primavara se planteaza la finele lunii martie, pana spre jumatatea lunii aprilie(mai ales in anii in care temperaturile cresc greu). Plante se vor pune dupa chema 70 X 40-45 cm, la o adancime de circa 7-10 cm. Nu acoperi punctul de crestere cu solul, deoarece plantele nu se vor dezvolta.

Iti place carnea la conserva? Daca da, iti recomandam sa n-o mai cumperi din comert. E procesata, deci nu foarte sanatoasa. Ai putea, in schimb, sa prepari conserva din carne in propria bucatarie! Azi, ti-am pregatit o reteta pentru conserva din burta de porc. Bucura-te de ea!

Conserva din burta de porc. Ingrediente:

- un kilogram de burta de porc;

Iti place conopida? Daca da, ti-am pregatit o reteta speciala. S-ar putea sa te indragostesti de mancarea asta chiar daca nu te omori cu conopida. Ne referim la conopida pane preparata la cuptor.

Conopida pane la cuptor. Ingrediente:

- un kilogram si jumatate de conopida;

Esti innebunit/a dupa carnea de porc? Daca da, atunci aceasta reteta este pentru tine. S-ar putea sa te atraga ideea chiar si daca nu esti un mare consumator de carne. Ne referim la pieptul de porc preparat la tigaie. Nu dureaza prea mult si ofera un gust de neuitat!

Piept de porc la tigaie. Ingrediente:

- 1,5 kilograme de piept de porc(daca ai de casa, cu atat mai bine);

Iti place in mod deosebit carnea de porc? Daca da, astazi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre burta de porc fara coacere sau prajire. Gustul si aroma acestui preparat iti vor da pe spate orice musafir. Asadar, sa ne apucam de treaba!

Cum sa prepari burta de porc. Ingrediente:

- 2 kilograme de burta de porc (piept/slanina din spate);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de porc ramane in topul preferintelor romanilor. Sunt nenumarate retete care contin acest tip de carne,...
Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam,...
Carnea de porc nu lipseste de pe mesele romanilor in perioada sfintei sarbatori de Craciun! Unii au...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...
Astazi, iti prezentam o reteta autohtona de bors tiganesc! Daca inca nu stii, borsul inseamna o ciorba...
Vrei o friptura de porc care sa te faca sa te lingi pe degete? Foloseste marinada! Noi...