Carne pui, sos

Lista articolelor despre carne pui si sos pe AflaCum.ro

Articole despre carne pui si sos

Citeste cele mai noi articole despre carne pui si sos publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre carne pui si sos, pe AflaCum.ro!

Mancarurile  asiatice au inceput sa fie din ce in ce mai cautate datorita aromelor si gustului lor exotic, indraznet dar si pentru ca reprezinta un reper pentru sanatate si suplete.

Iata o reteta speciala de pui cu  portocala care te va convinge ca merita sa gatesti acasa.

Ingredientele necesare

Pentru pui:
-    1 kg de carne de pui (dezosata si fara piele) taiat cuburi de cca 2-3 cm
-    1 ou
-    1 ½ lingurita de sare
-    1 ½ lingurita de piper
-    1 lingurita de ulei
-    60 g de amidon de porumb
-    35 g faina

Pentru sosul de portocala:
-    2 ½ linguri de sos de soia
-    1 ½ ceasca de apa
-    3 linguri de zahar
-    Zeama de la o portocala
-    1 ½ lingura de amidon de porumb

Pentru prajire:
-    1 lingura de ghimbir maruntit
-    1 lingurita de usturoi maruntit
-    ¼ lingurita de chili (boia de ardei iute)
-    25 g de ceapa verde tocata bine
-    60 ml suc de portocala

Tocanita marocana cu pui este speciala, datorita aromelor puternice pe care le reuneste. Se prepara relativ repede si este ideala in sezonul de primavara.

Ingrediente:

- 2, 3 kilograme piept de pui fara oase si piele(taiat cubulete);

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os si sa se topeasca in gura? Citeste mai departe pentru a afla cum sa gatesti coaste de porc delicioase.

Pasul 1: pregatirea.

Trage membrana de pe coaste. Coastele le cumparam cu o membrana albicioasa, situata pe partea inferioara a carcasei, care se mesteca greu daca o pastrati. Este usor de scos: doar pune degetele sub membrana si trage. Foloseste un cutit daca ai nevoie de ajutor.

Sosurile enchilada vegetariene sunt extrem de sanatoase si pot fi consumate in timpul postului, alaturi de diferite preparate.

Iata cum se prepara:  

Ingrediente

In loc de ketch-up sau mustar poti prepara in propria bucatarie un sos picant de rosii obtinute din tomate proaspete sau bulion.

Ingrediente:

- 4 kg rosii
- 2 linguri piper negru
- boia de ardei iute
- sare
- radacina sau frunze de la o telina
- tarhon, otet de vin (optional).

Daca ai preparat pana acum legume in stil grecesc, incearca si o reteta cu vinete portugheze.

Ingrediente:

- 4 vinete mijlocii,
- 150 grame branza,
- 2 linguri de faina,
- 2 linguri de untura,
- 2 cepe,
- 500 grame rosii,
-  un fir de usturoi,
- cimbru, dafin, sare, piper,
-  o lingurita de zahar,
- o lingura de unt,
- o lingurita de pesmet.

Mod de preparare:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate Ingrediente: - 6 vinete potrivite, - 4...
Desi au o consistenta mai putin placuta, atunci cand stii sa le prepari ca la carte, bamele...
Mancarea de telina este un preparat cu legume si sos. Iata cum se prepara: Ingrediente: - 6...
Din morcovi se poate prepara o mancare cu sos de smantana care poate fi servita ca atare...
Ciupercile pot fi preparate fierte, la cuptor sau pe gratar in fel si chip. Daca vrei sa...
O mancare cu sos foarte gustoasa care se poate asezona cu carne sau legume sunt galustele de...