Cercei, bijuterii

Lista articolelor despre cercei si bijuterii pe AflaCum.ro

Articole despre cercei si bijuterii

Citeste cele mai noi articole despre cercei si bijuterii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cercei si bijuterii, pe AflaCum.ro!

Alegerea bijuteriilor potrivite poate fi o experienta obositoare si frustranta, uneori. Iata cateva sfaturi despre cum va puteti alege bijuteriile in functie de nuanta tenului si de forma fetei:

Stabiliti-va nuanta tenului. Alegeti o zona de pe corp unde venele sunt vizibile, cum ar fi incheietura de la mana. In functie de culoarea venelor, puteti avea ten cald sau rece.

Tenul rece prezinta vene albastrui, avand tente roz sau rosiatice. Persoanele cu acest tip de ten pot avea ochi albastri sau caprui. Majoritatea oamenilor au ten rece, chiar si cei cu ten masliniu sau bronzat.

Daca va place sa confectionati bijuterii din margele, iata cum puteti sa le si vindeti:

- Comandati margelele si materialele necesare din magazine online.

- Folositi doar produse de calitate in confectionarea bijuteriilor.

Jadul este o piatra semipretioasa compusa din silicat natural de aluminiu, calciu si magneziu, de culoare alba-verzuie pana la verde inchis, cu luciu sticlos, utilizata la confectionarea unor obiecte de arta sau bijuterii. Se obtine din doua minerale: nefritul si jadeitul.

Cum sa cureti bijuteriile din jad. Eliminarea murdariei usoare:

- amestec de apa calda si sapun bland. Pune apa calda intr-un castron. Adauga 2-3 picaturi de sapun lichid/de vase in castron. Amesteca pana cand sapunul se dizolva complet. Evita alcoolul si substantele chimice dure pentru curatarea jadului. Daca jadul este tratat, evita orice sustanta chimica sau lichidele fierbinti la curatare. Bijuteria se poate deterioara cu usurinta!

Regele Henric al VIII-lea si faraonul Tutankhamon. Ce au in comun cei doi mari lideri? Pe langa grandoare, ar fi bijuteriile. Ambii purtau astfel de accesorii! Inca din vechi timpuri, bijuteriile au fost purtate de barbati, mai ales de catre cei cu un anumit statut. Moda s-a schimbat aproape brusc in secolul al XIX-lea. Iata o scurta istorie a bijuteriilor in raport cu masculinitatea.

Barbatii obisnuiau sa poarte mai multe bijuterii decat femeile. Bijuteriile nu au fost niciodata un atribut exclusiv feminin. Chiar si in cele mai vechi relatari, barbatii- vanatori foloseau coarne de animale, colti si oase ca decor. Mai tarziu, pe mozaicurile care infatiseaza diversi domnitori bizantini, pot fi vazuti barbati purtand bratari si cercei din aur. Moda poate fi sesizata pana in vremea domniei regelui Henric al VIII-lea in Anglia. In aceasta perioada a Evului Mediu, barbatii purtau chiar mai multe bijuterii decat femeile!

Bijuteriile erau un indicator al bogatiei, statutului si puterii. Bijuteriile au aveau diferite scopuri. In primul rand, reprezentau un atribut al bogatiei si prosperitatii. Cu cat bijuteriile erau mai pretioase, cu atat familia ce le purta avea o stare mai buna. Ornamentele bijuteriilor dezvaluiau rangul si pozitia. De asemenea, podoabele reflectau traditiile religioase ale diferitelor culturi, iar inelele erau utilizate ca atribute de familie si pe post de stampila!

Atunci cand cumperi bijuterii, arareori te gandesti la faptul ca ai putea achizitiona un fals. O gandire cumva logica, deoarece mergi intr-un magazin specializat, unde totul ar trebui sa se desfasoare ca la carte. Totusi, ar trebui sa fii circumspect, pentru ca s-ar putea sa cumperi un produs ieftin cu bani multi! Uneori, nici macar vanzatorii nu isi cunosc marfa!

Bijuteriile necesita o atentie deosebita din partea cumparatorului! Este important, asadar, sa cunosti cateva lucruri de baza despre metale si pietre pretioase. Iata cateva secrete din industria bijuteriilor:

Aurul este mai dens decat majoritatea celorlalte metale. Daca o piesa pare prea usoara pentru dimensiunea sa, este foarte probabil falsa. Spre exemplu, o verigheta foarte usoara, este goala pe interior. Asta inseamna rezistenta scazuta. Sicum vorbim despre un produs pe care il porti in majoritatea timpului pe deget, acest defect este unul grav, ce nu poate fi corectat. Asadar, alege un produs autentic care sa reziste peste timp!

Bijuteriile sunt obiecte extrem de dorite de catre multi oameni, cu o afinitate mai mare in cazul reprezentantelor sexului frumos. Insa, oricat ar arata de tentant, o bijuterie trebuie verificata inainte de a fi cumparata. Si asta deoarece piata e plina de obiecte false... Iata cateva metode de testare a autenticitatii bijuteriilor, in functie de materialele din care sunt construite.

Cum sa verifici aurul si argintul.

- magnetul - daca vrei sa cumperi o bijuterie dintr-un astfel de metal, nu uita sa iei la tine un magnet. Apropie magnetul de bijuterie. Daca aceasta este atrasa, atunci in bijuteria respectiva exista si alte aliaje. Aurul si argintul nu interactioneaza cu un corp magnetic.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alegerea bijuteriilor potrivite poate fi destul de dificila. Iata cum puteti face acest lucru in functie de...
Gaurile din urechi, mai ales cele recente, tind sa se inchida partial sau total, daca nu sunt...
Bijuteriile de aur sunt foarte elegante, insa pot fi si destul de sensibile. Iata cum se aleg,...
Inelele de logodna sunt bijuteriile cu cea mai mare incarcatura emotionala, pe care le cumpara barbatii. Acestea...
Cerceii cu diamante se murdaresc in urma purtarii frecvente. Metalul se oxideaza si pietrele isi pierd stralucirea...
Uneori poate fi greu sa iti asortezi hainele astfel incat sa obtii outfit-uri- daca ai haine dar...