Cercei, ureche

Lista articolelor despre cercei si ureche pe AflaCum.ro

Articole despre cercei si ureche

Citeste cele mai noi articole despre cercei si ureche publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cercei si ureche, pe AflaCum.ro!

Este foarte important sa ingrijiti corespunzator gaurile recente din urechi pentru cercei, deoarece in caz contrar, acestea se pot infecta si pot aparea diferite complicatii.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Ingrijirea gaurilor

Nu indepartati cerceii medicinali pana dupa vindecarea urechilor, deoarece, aceastea nu se vor vindeca corespunzator.

Infectiile urechii afecteaza, in mare masura, copiii. Totusi, 20% dintre adulti sufera de astfel de boli(otita, otomicoza etc). Este absolut normal, pentru ca si cei mari pot fi afectati de bacterii si virusuri! De asemenea, persoanele cu sistem imunitar slab, indiferent de varsta, sunt predispuse la astfel de probleme.

In general, o ureche infectata ofera semnale clare de care oricine ar trebui sa tina cont. Iata care sunt cele mai comune simptome ale infectiilor de la nivelul urechii:

1. Mancarime. La inceput, vor fi mancarimi usoare resimttite in urechea interna. Pe masura ce infectia avanseaza, mancarimea poate deveni severa.

Cerumenul(ceara din urechi) are rol de protectie, curatand urechea si blocand patrunderea impuritatilor. O atentie sporita trebuie sa dai, insa, culorii si mirosului cerumenului. Acestea pot dezvalui anumite probleme de sanatate. Asadar, cand cureti urechile, fii atent si la aceste detalii!

 Daca cerumenul este:

- uscat. In organismul tau nu sunt suficiente grasimi bune(nesaturate). O alta explicatie ar fi o dermatita sau alte boli ale pielii;

Igiena interna a urechii este considerata normala in societatea moderna! Nu este necesara, insa! Altfel spus, nu scoate ceara din urechi pentru ca nu te ajuta la nimic! Din contra! Cerumenul(ceara) are rol de protectie, curatand urechea si blocand patrunderea impuritatilor. Pe de alta parte, e necesara o igiena a urechii  la nivel extern: eliminarea cerumenului din zonele vizibile si curatarea urechii externe.

Multi oameni inca mai cred ca dopurile de ceara se formeaza atunci cand nu ofera suficienta atentie igienei zonale. Gresit! Cerumenul se depoziteaza in exces, blocand partial sau total canalul auditiv, atunci cand  procesul de autocuratare a urechii nu mai functioneaza bine. De ce se intampla acest proces nedorit? Cauzele sunt urmatoarele:

- lucrul intr-un mediu cu mult praf;

Gaurile din urechi, mai ales cele recente, tind sa se inchida partial sau total, daca nu sunt folosite.

Iata cateva sfaturi despre cum sa redeschideti o gaura din ureche partial inchisa:

Spalati-va bine pe maini, cu apa si sapun antibacterian. Clatiti-va bine si stergeti-va mainile cu un prosop curat si uscat, pentru a preveni imprastierea bacteriilor pe piele.

Otita externa sau urechea inotatorului reprezinta inflamatia canalului urechii si este cauzata de alergii sau infectii, provocate de apa sau diferite substante, cum ar fi samponul sau fixativul de par, ce intra in ureche, cauzand mancarimi si deteriorand pielea de la nivelul acesteia.

Iata care sunt simptomele otitei externe:

1. Mancarimile de la nivelul urechii externe, mai ales dupa ce aceasta a intrat in contact cu apa.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alegerea bijuteriilor potrivite poate fi o experienta obositoare si frustranta, uneori. Iata cateva sfaturi despre cum va...
Cerceii cu diamante se murdaresc in urma purtarii frecvente. Metalul se oxideaza si pietrele isi pierd stralucirea...
Daca va place sa confectionati bijuterii din margele, iata cum puteti sa le si vindeti: - Comandati...
Cititi prospectul pentru medicamentul A-Cerumen. Acesta protejeaza urechea de infectii, patrunderea de praf si corpi straini. Indicatii ...
Ceara din ureche reprezinta secretia glandelor ceruminoase, care se gasesc in canalul urechii. Scopul acesteia este de...