Cerele, mancaruri

Lista articolelor despre cerele si mancaruri pe AflaCum.ro

Articole despre cerele si mancaruri

Citeste cele mai noi articole despre cerele si mancaruri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre cerele si mancaruri, pe AflaCum.ro!

Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor, originara din America de Sud, bogata in nutrienti, proteine, fier si potasiu, care datorita indexului glicemic scazut este ideala pentru alimentatia diabeticior si nu numai.

Ca si in cazul altor cereale, quinoa poate fi aromatizata usor si simplu, pentru a-i scoate in evidenta si pentru a-i complementa gustul complex de nuca. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Quinoa poate fi procurata din supermarketuri si magazine naturiste, cel mai comun tip fiind quinoa alba, care se gateste foarte rapid.  

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid, din ingrediente proaspete si la indemana oricui. Iata 20 de mancaruri pe care trebuie sa le savurati in Grecia:  

1. Gyros este obtinut din carne ( de pui, miel sau porc) prajita pe o tepusa verticala, la foc direct, introdusa intr-o pita ( lipie groasa), impreuna cu sos tzatziki, felii de rosii, ceapa, salata verde si cartofi prajiti.

2. Souvlaki este similar cu gyros-ul, diferenta constand in prepararea carnii, la gratar, pe frigarui.

Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o savoare aparte mancarurilor.

Iata cum se prepara acest tip de orez:

Ingrediente:
• Zahar
• Drojdie
• Oua
• Orez alb

Piperul este cel mai cunoscut si utilizat condiment din bucatarie. Ceea ce nu stiai despre piper este ca stimuleaza apetitul si are si alte proprietati importante pe care le vei afla chiar acum

Folosit inca din Evul Mediu, piperul face parte din familia de plante tropicale numita Piperaceae alaturi de alte aproximativ 1400 de specii.

Proprietatile si beneficiile piperului:

Un astfel de sos poate fi folosit la multe mancaruri: paste, fructe de mare, carne de porc sau pui si avantajul e ca nu este costisitor nici ca timp si nici ca bani. Iata ce trebuie sa faci pentru un sos reusit de usturoi cu unt:

- Untul (de preferat nesarat) trebuie sa fie topit, eventual presat cu furculita.

- Usturoiul se piseaza pana devine o pasta (se pun cca 4 catei de usturoi dar, dupa gust, mai puteti adauga).

- Ulei de masline.