Chiftele, linte

Lista articolelor despre chiftele si linte pe AflaCum.ro

Articole despre chiftele si linte

Citeste cele mai noi articole despre chiftele si linte publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre chiftele si linte, pe AflaCum.ro!

Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire.

Aceasta reteta aperitiv poate fi servita la inceput de masa, alaturi de alte antreuri calde si reci.

Ingrediente:

Lintele sunt leguminoase foarte apreciate in intreaga lume. Multe dintre retetele pe baza de linte au plecat din Asia si Africa, raspandindu-se destul de repede si cu succes si pe celelalte continente. Astazi, iti prezentam o reteta celebra: salata de linte din bucataria marocana!

Salata de linte ca in Maroc. Ingrediente:

– 250 grame de linte;

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.

Parjoale. Ingrediente:

- 500 grame de carne de vita/ de carne tocata;

Lintea este o leguminoasa ce devine din ce in ce mai populara si in Romania. Se consuma in multe retete, fiind foarte consistenta, gustoasa si sanatoasa. Poti asezona lintea cu o varietate de ierburi, condimente si alte alimente.

Cum sa asezonezi lintea. Cu ierburi:

1. Frunze de dafin. Acestea reprezinta o modalitate subtila, dar eficienta de a adauga o aroma soft mancarii cu linte. Unii bucatari cred, de asemenea, ca frunzele de dafin emana o aroma asemanatoare pinului. Frunzele de dafin sunt foarte potrivite in supe si tocane. Ele se indeparteaza in momentul servirii. Ca proportie, foloseste o frunza de dafin la 400 grame(2 cani) de linte uscata. Atentie! Adaugarea frunzelor de dafin in exces duce la amararea mancarii.

Chiftelele de somon reprezinta o alternativa supergustoasa la fileul obisnuit de somon. Nu trebuie sa fii chef pentru a le prepara si nici nu dureaza foarte mult. In plus, poti servii acese minunatii in mai multe feluri: intr-un burger, alaturi de salatele preferate sau cu diverse garnituri.

Chiftele de somon. Ingrediente:

- o cutie de somon fara piele si dezosat / 500 grame de somon salbatic proaspat;

Lintea este o planta erbacee din familia leguminoaselor foarte apreciata pentru semintele sale. Seamana la gust cu fasolea si cu mazarea. A fost aliment de baza inca din vechime in Orientul Mijlociu. Incet si sigur, lintea a devenit populara pe intreg Mapamondul, fiind foarte usor de preparat si de digerat. Astazi, iti vom arata cum sa cresti foarte simplu mugurii(germenii) de linte si ei foarte sanatosi in diferite mancaruri precum supe sau tocane!

Cum sa cresti muguri de linte. Pasi:

- alege lintea. Poti folosi linte de orice fel(maro, rosie sau verde);

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate...
Daca vrei sa inlocuiesti carnea de chiftele cu o leguma dulce, poti prepara aceste antreuri calde cu...
Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata. Ingrediente: - 500 grame linte, - sare, - 2...
Chiftelele de legume se pot prepara din varza dulce. Ingrediente: - 500 grame varza, - 2 linguri...
Daca reteta de fasole uscata cu ciolan este o adevarata specialitate traditionala, ce ar fi sa incerci...
Daca ai incercat chiftelele de legume, chiftelele de praz cu smantana sigur vor fi pe gustul tau. ...