Chimioterapie, medicamente

Lista articolelor despre chimioterapie si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre chimioterapie si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre chimioterapie si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre chimioterapie si medicamente, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Intopozid, concentrat pentru perfuzie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Sintopozid este utilizat, in general in chimioterapie, dar poate fi folosit si in monoterapie: tumori testiculare retractare la tratament (interventia chirurgicala, radioterapie si chimioterapie);

neoplasm pulmonar cu celule mici; limfoame maligne hodgkiniene si nonhodgkiniene; leucemii acute; coriocarcinoame placentare; sarcon Kaposi asociat cu SIDA; neoplasm de san tratat anterior.

Ivemend se utilizeaza impreuna cu alte medicamente pentru prevenirea starilor de greata (senzatia de rau) si vasaturilor induse de chimioterapie medicamente utilizate pentru tratarea cancerului).

IVEMEND se utilizeaza impreuna cu tratamentele chimioterapeutice care utilizeaza cisplatina si care au un potential ridicat de declansare a starilor de greata si vasaturilor ("puternic emetice"), precum si cu tratamentele chimioterapeutice care au un potential moderat de declansare a acestor stari ("moderat emetice"). Medicamentul se poate elibera numai pe baza de reteta.

Ce este IVEMEND?

Citeste prospectul medicamentului Egilitax 6 mg/ml, concentrat pentru solutie perfuzabila si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: In chimioterapia de prima linie a cancerului ovarian, Egilitax este indicat in asociere cu cisplatina,

2. COMPOZITIE CALITATIVA SI CANTITATIVA

Citeste prospectul medicamentului  Dacogen si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Dacogen este utilizat în tratamentul pacientilor adulti cu varsta de 65 de ani sau peste, diagnosticati cu leucemie mieloida acuta (LMA), un tip de cancer care afecteaza leucocitele.

Prezentul document este un rezumat al Raportului public european de evaluare (EPAR) pentru Dacogen. Documentul explica modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Dacogen.

In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea, dotand-o cu tot ce trebuie, altii au minimum de medicamente, pentru raceala si mici accidente. Indiferent in ce categorie te afli, trebuie sa stii ca medicamentele se pastreaza dupa anumite reguli.

Iata o lista de greseli comune pe care oamenii le fac in privinta trusei de prim ajutor:

1. Incalci conditiile de depozitare. Toate pastilele isi pierd efectul, in conditii de umiditate crescuta. Nu le pastra, asadar, in baie, chiar daca ai acolo un dulap. Bucataria nu este, de asemenea, un loc propice pentru depozitarea medicamentelor. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea constanta influenteaza negativ calitatea medicamentelor. Cel mai bine ar fi sa depozitezi medicamentele in dormitor sau in camera de zi(living).

Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat, iar efectele secundare sa fie cat mai mici. Spre exemplu, trebuie sa stii ca un anumit fruct nu se consuma in timpul medicatiei, deoarece taie sau creste efectul medicamentelor si iti poate pune sanatatea in pericol.

De ce sa nu mananci grapefruit in perioada in care iei medicamente. Acest citric opreste actiunea anumitor medicamente si le impiedica sa se descompuna in ficat si intestine. Potrivit cercetatorilor, sunt medicamente care interactioneaza cu acest fruct.

 

Citeste si: Cum sa-ti protejezi MEMORIA. 10 medicamente de EVITAT

 

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul cervical este o boala in care celulele normale se transforma in celule canceroase, in tesutul cervical. ...
Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata...
Sportivilor li se intampla in mod frecvent sa-si rupa degetele, insa acest lucru se poate intampla oricui,...
De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente,...
Daca ai obiceiul sa te tratezi cu medicamente solubile este momentul sa stii cum iti pot afecta...
Piscaturilde de purici pot fi foarte deranjante, deoarece cauzeaza mancarimi si o senzatie de disconfort. Exista, insa,...