Ciorbe, leustean

Lista articolelor despre ciorbe si leustean pe AflaCum.ro

Articole despre ciorbe si leustean

Citeste cele mai noi articole despre ciorbe si leustean publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ciorbe si leustean, pe AflaCum.ro!

Leusteanul este o planta aromata care da o savoare deosebita ciorbelor de porc, de perisoare sau de vita.

Deoarece leusteanul nu se gaseste pe piata pe tot parcursul anului, atunci cand nu il putem consuma in stare proaspata, leusteanul se congeleaza sau se usuca, asemeni patrunjelului verde.

Mod de pregatire :

Pentru uscare:

- se alege leusteanul ca pentru mancare si se intinde pe hartie, la un loc uscat (dar nu in soare) si se tine cateva zile pana se usuca.

Leusteanul (Levisticum officinale ) este o planta aromatica, perena, folosita in bucatarie, dar si pentru ameliorarea unor boli. E usor de cultivat si nu necesita o ingrijire speciala. Daca vrei sa cresti leustean in gradina, citeste articolul de mai jos.

Cum sa cultivi leustean. Clima si sol:

- poate fi cultivat in aproape orice fel de sol;

Leusteanul se afla, probabil, in gradina oricarui gospodar roman! Ciorbele autohtone nu pot fi concepute fara aceasta verdeata cu o aroma unica. Pe langa gustul minunat pe care il ofera mancarurilor, leusteanul este si un adevarat miracol pentru organismul uman. Ne referim atat la frunze cat si la radacina!

Leusteanul se poate consuma ca atare, sub forma de ceai, vin, tinctura, decoct.

Actiuni si remedii

Borsul natural, preparat in casa este mult mai indicat pentru acrirea ciorbelor comparativ cu sarea de lamaie sau borsul cumparat din comert.

Cum se obtine borsul?

Ustensile necesare:

- un butoi cu capacitatea de 8-10 litri sau borcan mare de sticla.

Mod de preparare:

Zarzavatul se pastreaza bine pentru iarna in pivnite uscate si aerisite, acolo unde exista conditii in acest sens.

Cum se procedeaza?

Se pregatesc in privnita cateva straturi de nisip.

Tarhonul face parte din grupa ierburilor si condimentelor aromate.

Aceasta planta perena se foloseste in arta culinara in stare proaspata, fie uscat, fie conservat in otet.

Ingrediente:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.