Ciulama, vitel

Lista articolelor despre ciulama si vitel pe AflaCum.ro

Articole despre ciulama si vitel

Citeste cele mai noi articole despre ciulama si vitel publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ciulama si vitel, pe AflaCum.ro!

Ciulamaua de vitel se obtine din zeama de carne, bucati de vitel si sos alb.

In apa de fierbere se adauga si zarzavat pentru a desavarsi gustul preparatului.

Ciulamaua se mai prepara si cu carne de pasare (pui, curcan, gaina) si se serveste cu mamaliga.

Unii spun despre ciulamaua de ciuperci ca este mai gustoasa decat cea pregatita cu carne.

Daca vrei sa testezi si tu aceasta reteta apreciata in bucataria romaneasca, vezi cum se prepara.

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci,
- 2 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- sare, piper.

Zbarciogii sunt un soi de ciuperci care pot fi umpluti cu carne si alte ingrediente.

Iata o reteta gustoasa de zbarciogi umpluti.

Ingrediente:

- un kg zbarciogi,
- 400 g carne de miel sau de vitel,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper,
- 3 linguri de unt,
- ½ lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- 3 linguri de smantana.

Mod de preparare:

Daca ciulamaua clasica se prepara din carne de pasare si/sau ciuperci cu sos alb, in arta culinara exista si o reteta de ciulama cu cartofi.

Ingrediente:

- un kg cartofi,
- o lingura untura,
- 2 linguri faina,
- o lingura branza rasa,
- sare.

Mod de preparare:

Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram ciulamaua cu rinichi de vita.

Ingrediente:

- un rinichi de vaca sau 2 rinichi de vitel,
- 2 linguri unt,
- o lingura faina,
- 2 cesti zeama de carne,
- sare, piper.

Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.

Ingrediente:

- 3 - 4 picioare de vitel (circa 1,5 kg),

- 2 litri apa,

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine,...
Carnea de vitel asezonata cu ciuperci este apreciata atat pentru valoarea gustativa a preparatului, cat si pentru...