Colesterol, medicamente

Lista articolelor despre colesterol si medicamente pe AflaCum.ro

Articole despre colesterol si medicamente

Citeste cele mai noi articole despre colesterol si medicamente publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre colesterol si medicamente, pe AflaCum.ro!

Colesterolul marit este un semnal de alarma tras de organism cum ca ceva este in neregula. Iata ce puteti face pentru a scadea nivelul acestuia fara medicamente:

1. Consumati mai putini carbohidrati si evitati sa mancati peste masura.

2. Consumati zilnic multe legume proaspete si o cantitate moderata de fructe, pentru a evita cresterea in greutate.

Citeste prospectul medicamentului Sortis 20 mg si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Adjuvant al dietei pentru scaderea valorilor crescute ale colesterolului total, LDL-colesterolului, apolipoproteinei B si trigliceridelor la pacientii cu hipercolesterolemie primara, inclusiv familiala, sau hiperlipidemie mixta atunci cand dieta si alte masuri nemedicamentoase nu au efect satisfacator.

Doze si mod de administrare

Citeste prospectul medicamentului Zocor, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Hipercolesterolemia: scaderea nivelurilor crescute ale colesterolului total si ale colesterolului-LDL la pacientii cu hipercolesterolemie primara, cand raspunsul la dieta sau alte masuri nefarmacologice a fost insuficient.

Zocor creste colesterolul-HDL si micsoreaza raportul dintre colesterolul-LDL si colesterolul-HDL, precum si pe cel dintre colesterolul total si colesterolul-HDL. Scaderea nivelurilor crescute de colesterol la pacientii cu hipercolesterolemie combinata cu hipertrigliceridemie, cand hipercolesterolemia reprezinta tulburarea de baza. Cardiopatia ischemica: la pacientii cu cardiopatie ischemica, Zocor este indicat pentru: reducerea riscului mortalitatii; Reducerea riscului de deces de cauza coronariana si infarcte miocardice nonfatale; reducerea necesitatii procedurilor de revascularizare miocardica (bypass coronarian si angioplastie coronariana transluminala percutanata); si incetinirea dezvoltarii aterosclerozei coronariene, inclusiv reducerea dezvoltarii de noi leziuni si noi ocluzii totale.

Citeste prospectul medicamentului  Cholestagel 625 mg comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Utilizarea Cholestagel faciliteaza scaderea valorilor colesterolului in sangele dumneavoastra. De asemenea, trebuie sa urmati o dieta cu continut scazut de grasimi si colesterol.

1. CE ESTE CHOLESTAGEL SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Citeste prospectul medicamentului Lipostat si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: Terapia cu Lipostat trebuie considerata ca o componenta de interventie pentru riscul multiplu crescut pentru boala vasculara aterosclerotica datorata hipercolesterolemiei. Lipostat trebuie sa fie utilizat asociat cu o dieta ce limiteaza grasimile saturate si colesterolul atunci cand raspunsul la dieta si alte masuri ne-farmacologice singure nu sunt adecvate.

La pacientii cu infarct miocardic anterior si niveluri serice medii normale) de colesterol, Lipostat este indicat pentru reducerea riscului infarctului miocardic recurent, necesitatea procedurilor de revascularizare si pentru a reduce riscul atacului si a atacului ischemic tranzitoriu (TIA). La pacientii hipercolesterolemici fara boala coronariana - cardiaca evidenta, Lipostat este indicat ca un auxiliar al dietei pentru a reduce riscul procedurilor de revascularizare fatale sau nefatale si pentru a ameliora supravietuirea prin reducerea deceselor cardiovasculare. Pentru pacientii hipercolesterolemici cu boala aterosclerotica cardiovasculara, Lipostat este indicat ca un adjuvant la dieta pentru a incetini cursul aterosclerozei si a reduce incidenta evenimentelor cardiovasculare clinice. Lipostat este indicat pentru reducerea lipidemiilor totale ridicate la pacientii cu hipercolesterolemie primara.

Colesterolul marit sau hipercolesterolemia reprezinta un nivel ridicat al colesterolului in sange. Se instaleaza adesea in combinatie cu un nivel ridicat de trigliceride (dislipidemie). Nivelurile mari de grasimi in sange sunt asociate cu diverse probleme ale inimii, declansate de ateroscleroza, adica depunerea grasimilor pe peretii vaselor de sange.

Colesterolul se formeaza in ficat si este eliberat in circulatia sangelui dupa ce a ajuns acolo in urma absorbtiei intestinale a alimentelor pe care le consuma o persoana. Odata eliberat in sange, colesterolul circula legat de lipoproteine (combinatii de proteine si lipide). Exista doua tipuri de colesterol: bun si rau. Pentru a evita cresterea LDL/colesterolului rau , e nevoie de schimbarea regimului de viata: nicio zi fara miscare, mancare sanatoasa(slaba in grasimi saturate) si consumul anumitor ceaiuri.

Iata care sunt ceaiurile care scad colesterolul:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai valoarea colesterolului prea mare? Daca da, va trebui sa o scazi! Altfel, inima ta poate avea...
In orice familie, exista, probabil, o trusa de prim ajutor. Unii pun mai mult pret pe ea,...
Orice om trebuie sa faca analize medicale macar o data pe an, daca vrea sa se mentina...
Iei medicamente? Atunci e bine sa ai o alimentatie echilibrata, astfel incat pastilele sa produca efectul scontat,...
Infarctul miocardic este una dintre bolile care provoaca multe decese in lumea moderna. Stilul de viata, alimentatia...
Medicamentele pe care le iei iti fac mai mult bine sau mai mult rau? E genul de...