Combustibil, benzina

Lista articolelor despre combustibil si benzina pe AflaCum.ro

Articole despre combustibil si benzina

Citeste cele mai noi articole despre combustibil si benzina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre combustibil si benzina, pe AflaCum.ro!

Consumul de combustibil tine, in principal, de motorul masinii pe care o conduci, de felul in care conduci autoturismul, dar si de ingrijirea corespunzatoare a acestuia. In plus, exista cateva trucuri simple, prin care poti reduce consumul de carburant. Despre acestea, in materialul urmator.

Cum sa reduci consumul de combustibil:

1. Monitorizeaza presiunea si geometria rotilor. Anvelopele dezumflate se uzeaza rapid si determina un consum ridicat de combustibil. In schimb, cauciucurile umflate corespunzator reduc frecarea si cresc economia de carburant. Verifica presiunea din cauciucuri constant, mai ales la trecerea dintre sezonul cald si cel rece, cand temperaturile variaza serios. De asemenea, verifica, din cand in cand, alinierea rotilor. Anvelopele aliniate necorespunzator provoaca rezistenta, ceea ce inseamna consum suplimentar de benzina/motorina.

Benzina este un combustibil costisitor caci pretul ei creste zi de zi; sa economisesti benzina devine o prioritate pentru fiecare. Exista cateva metode ce ajuta la diminuarea consumului de combustibil.

Mergi pe jos sau cu bicicleta daca se poate. Masina isi are utilitatea ei dar sunt situatii in care putem renunta la ea. In unele situatii (orase aglomerate precum este Bucuresti) este mai bine sa apelezi la alte mijloace de transport (metrou sau bicicleta) sau chiar la mersul pe jos daca distanta de parcurs este mica.

Alegerea masinii trebuie sa tina cont de costurile asociate consumului acesteia, fapt pentru care o masina mare nu inseamna neaparat si o alegere inteleapta. Deci, renunta la SUV si orienteaza-te spre masini cu un consum de combustibil mic.

Utilizarea regulata a masinii produce cheltuieli semnificative cu combustibilul. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata un ghid rapid pentru soferii care vor sa reduca consumul de combustibil, fie ca vorbim de benzina, motorina sau GPL.

Cum sa reduci consumul de combustibil:

1. Nu calca brusc acceleratia/frana! Multi soferi se distreaza cbruscand efectiv pedala de acceleratie. Uita sau nu tin cont practic de ceea ce au invatat la scoala de soferi, unde li s-a transmis clar si des ca accelerarea si franarea trebuie facute armonios. Altfel spus, cand accelerezi brusc, masina consuma mai multa energie si astfel consumul de combustibil creste.

Benzina si motorina sunt utile pe langa casa. Trebuie doar sa stii cum sa stochezi combustibilul pentru a -l pastra in conditii optime si pentru a evita orice pericol.

Cum sa stochezi corect benzina/motorina:

- cumpara recipiente(canistre) special concepute pentru stocarea combustibilului(HDPE). Pe aceste canistre, exista intotdeauna eticheta benzina sau motorina. De asemenea, aceste recipiente au certificate de siguranta si aprobari din partea autoritatilor(Agentia pentru Protectia Mediului). Majoritatea canistrelor pentru benzina/motorina sunt rosii, ceea ce reprezinta un indicator vizual al faptului ca gazul e inflamabil. In general. Canistrele pentru uz casnic nu pot depasi capacitatea de 19 litri.

Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa intre kilometraj si frecventa serviciilor de intretinere. Iata o lista de actiuni pe care trebuie sa le pui in practica, daca doresti sa reduci atat consumul de combustibil, cat si cheltuielile de intretinere a masinii tale.

1. Evita sa accelerezi brusc. Multi soferi adopta acest stil de condus. Nu e de preferat, nici pentru siguranta in trafic, dar nici pentru consumul de combustibil. In momentul in care accelerezi brusc, masina ta consuma mai multa energie si astfel creste si consumul de combustibil.

2. Foloseste pilotul automat. Masinile produse in ultima perioada beneficiaza de pilot automat. Foloseste acest sistem in mod inteligent! Pe autostrada si, in general, pe drumuri intinse(aflate in camp), pilotul automat va ajuta la reducerea combustibilului. Pentru a face fata rafalelor de vant, masina va creste viteza motorului, sporind consumul de combustibil.

Poluarea sub forma de smog si monoxid de carbon afecteaza aerul in marile orase din lume, fiind extrem de periculoasa pentru oameni si pentru mediul inconjurator.

Iata cateva masuri de reducere a poluarii aerului:

Schimbati mijlocul de locomotie

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa