Combustibil, motor

Lista articolelor despre combustibil si motor pe AflaCum.ro

Articole despre combustibil si motor

Citeste cele mai noi articole despre combustibil si motor publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre combustibil si motor, pe AflaCum.ro!

Oamenii au devenit din ce in ce mai interesati de a obtine un consum bun de combustibil, din cauza pretului in continua crestere a acestuia.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

Puneti-va la punct autoturismul, verificand si regland in mod regulat presiunea in pneuri, folosind ulei sintetic si inlocuind filtrele, reusind astfel sa creati conditii optime de reducere a consumului de combustibil.

Consumul de combustibil tine, in principal, de motorul masinii pe care o conduci, de felul in care conduci autoturismul, dar si de ingrijirea corespunzatoare a acestuia. In plus, exista cateva trucuri simple, prin care poti reduce consumul de carburant. Despre acestea, in materialul urmator.

Cum sa reduci consumul de combustibil:

1. Monitorizeaza presiunea si geometria rotilor. Anvelopele dezumflate se uzeaza rapid si determina un consum ridicat de combustibil. In schimb, cauciucurile umflate corespunzator reduc frecarea si cresc economia de carburant. Verifica presiunea din cauciucuri constant, mai ales la trecerea dintre sezonul cald si cel rece, cand temperaturile variaza serios. De asemenea, verifica, din cand in cand, alinierea rotilor. Anvelopele aliniate necorespunzator provoaca rezistenta, ceea ce inseamna consum suplimentar de benzina/motorina.

Schimbul de ulei este esential pentru buna functionare a masinii tale. Soferii stiu asta, de aceea multi dintre ei se intreaba cand si cum sa faca acest schimb. Chiar daca nu ai experienta, poti invata sa schimbi uleiul. Iti dam o mana de ajutor in cele ce urmeaza.

Cand se schimba uleiul?

- schimbul trebuie facut la 10 000-15 000 km sau o data pe an;

Buna ingrijire a unui vehicul poate imbunatati performantele acestuia si ii poate prelungi durata de viata.

Exista o serie de componente, ce necesita o verificare periodica, unul dintre acestea fiind sistemul de racire sau radiatorul. Daca stiti cum se verifica lichidul din radiator puteti reduce riscul supraincalzirii motorului.

Iata cum puteti face aceste lucruri:

Inlocuirea contactului unei masini poate fi un lucru dificil, care necesita mult timp.

Inainte de a face acest lucru este indicat sa verificati alte piese. Iata cum se inlocuieste contactul unei masini:

Mai intai verificati starea bateriei. Daca aceasta este slabita, contactul nu va porni. Asadar asigurati-va ca bateria nu este goala inainte de a da vina pe contact. Pe bordul masinii se afla un indicator care arata daca bateria este goala, printr-un semnal luminos sau printr-un ampermetru.

Poluarea sub forma de smog si monoxid de carbon afecteaza aerul in marile orase din lume, fiind extrem de periculoasa pentru oameni si pentru mediul inconjurator.

Iata cateva masuri de reducere a poluarii aerului:

Schimbati mijlocul de locomotie

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Motoarele ard combustibil si produc explozii in fiecare cilindru. Gazele rezultate din explozie isi maresc volumul si...
E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie. Sunt situatii in...
Benzina este un combustibil costisitor caci pretul ei creste zi de zi; sa economisesti benzina devine o...