Concurs, viteza

Lista articolelor despre concurs si viteza pe AflaCum.ro

Articole despre concurs si viteza

Citeste cele mai noi articole despre concurs si viteza publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre concurs si viteza, pe AflaCum.ro!

Cheia succesului unui antrenament de alergare este sa incepeti incet si usor.

Trei luni sunt suficiente pentru a va pregati foarte bine pentru un concurs. Insa daca incercati sa fortati nota, va puteti accidenta.

Incercati sa va faceti un program al antrenamentelor, dupa cum urmeaza:

Motociclistii cu experienta stiu, cu siguranta, ce inseamna un STOPPIE. Cei care se afla la inceput de drum,insa, trebuie sa stie ca nu e un procedeu deloc usor. Adaptarea vitezei, franarea la momentul oportun si atentia sporita sunt esentiale, daca doriti sa nu o patiti rau!

Pentru un stoppie perfect e nevoie de mult antrenament. Intai de toate, trebuie sa stiti exact care sunt pasii de urmat pentru a reusi o asemenea magie pe 2 roti.

1. Mergeti cu o viteza cuprinsa intre 30-45 km/h(15 km/h pentru incepatori);

Pregatirea pentru un concurs de alergare presupune luni intregi de antrenament, insa exista anumite lucruri care trebuie facute cu o zi inainte, dupa cum urmeaza:

• Gasirea rutei de alergare pe site-ul concursului;

• Informarea cu privire la ora si locul intalnirii;

Rezistenta la alergare se construieste in timp, prin perseverenta. Iata cateva sfaturi despre cum sa va antrenati pentru concursurile de alergare:

Cheia antrenamentului in primele etape ale pregatirii este sa o luati incet si usor. Daca va fortati prea tare de la inceput, riscati sa va accidentati si sa dezvoltati o aversiune pentru acest sport.

In primele 4 saptamani, antrenati-va de 3 ori pe saptamana. Ideea este sa va odihniti cate o zi intre alergari, deoarece acest lucru este foarte important in primele saptamani de antrenament. Alergati marti, joi si sambata si odiniti-va in celelalte zile.

Alergatul nu trebuie sa fie plictisitor sau privit ca pe o corvoada. Puteti incerca sa faceti si alte exercitii fizice in timpul alergarii, care sa antreneze toti muschii corpului, dupa cum urmeaza:

1. Exercitiul burpee. Incercati ca o data la 4 minute, in timpul alergarii, sa faceti un astfel de exercitiu, repetand mai multe seturi, pana simtiti ca nu mai puteti. Un exercitiu burpee se face in felul urmator:  
- incepeti din pozitia de drepti cu picioarele apropiate si bratele pe langa corp;
- coborati in genuflexiune si mentineti pozitia o secunda, dupa care puneti palmele jos, in fata talpilor;
- faceti o flotare;
- saltati picioarele, brusc, pentru a reveni in pozitia de dinainte;
- terminati exercitiul printr-o saritura din genuflexiune.

2. Incercati o serie de intervale de sprinturi. Alergati un kilometru si jumatate, pentru a va face incalzirea si apoi faceti un sprint de 30 de secunde, urmat de 30 de secunde de mers la pas sau jogging. Repetati aceste miscari de 10 ori, inainte de va termina alergarea in ritm incet, pentru a va racori.

Marca anvelopelor (Michelin, Goodyear, etc.) este inscriptionata pe lateralul acestora.  

Latimea si raportul de aspect al anvelopei apare sub forma unor serii de numere, despartite printr-o bara, sub forma generala: www/aaCrr. Prima serie prezinta latimea cauciucului in milimetri (aceasta poate varia intre 155-315).

Cele doua numere de dupa bara prezinta raportul de aspect al anvelopei, raportat la latimea acesteia, valorile generale fiind cuprinse intre 55 si 75 % in cazul autoturismelor.  

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ajungi la o dilema cand iti conduci masina cu cutie de viteze manuala si trebuie sa te...
Daca vi se intampla adesea sa fiti tinta furiei altor soferi, atunci este absolut necesar sa fiti...
Mersul pe motocicleta poate fi o experienta eliberatoare, dar este, totodata, un sport periculos. Motociclistii sunt vulnerabili...
Daca conduceti cu prudenta, puteti fi mereu in siguranta pe carosabil si chiar sa economisiti bani. Iata...
In trafic, e bine sa fii pregatit pentru orice fel de situatii surpriza ca de exemplu sa...
In primul rand, ce inseamna defragmentarea? Defragmentarea presupune rearanjarea datelor fragmentate de pe hard disk, in asa...